Birinci basamak hekimleri (PCP'ler) aynı zamanda sıklıkla diyabetli kişilerin bakımıyla da ilgilenirler. PCP'ler diyabeti teşhis edebilir, ilaç yazabilir ve genel tıbbi bakım sağlayabilir. Daha özel bakıma ihtiyaç duymaları halinde hastaları bir endokrinoloğa da yönlendirebilirler.
Diyabet eğitimcileri diyabetli kişilere eğitim ve destek sağlayan sağlık profesyonelleridir. Hastalara durumlarını, nasıl yönetileceklerini ve komplikasyonları nasıl önleyeceklerini öğretebilirler. Diyabet eğitimcileri hastanelerde, kliniklerde veya özel muayenehanelerde çalışabilir.
Kayıtlı diyetisyenler (RD'ler) diyabetli kişilerin bireysel ihtiyaçlarını karşılayan sağlıklı beslenme planları oluşturmalarına yardımcı olabilir. RD'ler ayrıca kan şekeri seviyelerinin diyet yoluyla nasıl yönetileceği konusunda rehberlik sağlayabilir.
Diğer sağlık uzmanları Diyabetli kişilerin bakımında görev alabilecek kişiler arasında eczacılar, hemşireler ve sosyal hizmet görevlileri yer alır. Eczacılar ilaçları dağıtabilir ve nasıl alınacağı konusunda bilgi sağlayabilir. Hemşireler destek ve eğitim sağlayabilir ve sosyal hizmet uzmanları diyabetli kişilerin durumlarının duygusal zorluklarıyla başa çıkmalarına yardımcı olabilir.