| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | diyabet |

Sağlığı ve Hastalıkları

Tip I Diyabet Psikolojik Etkileri

Tip 1 diyabet genellikle ergenlerde kendini gösteren genetik bir hastalıktır . Hem de psikolojik olarak etkileyenhastalığı ile ilişkili ciddi fiziksel komplikasyonları vardır. Bir diyabetikruh sağlığını korumak onun fiziksel refahını korumak gibi eşit derecede önemlidir . Gerçekler

Vücudunuz enerji için şeker emmek için insülin kullanır. Vücut yeterli insülin üretmez zaman, kan ve idrarda şeker birikmesi var . Bu sık idrara çıkma , sindirim sorunları ve kalıntılar hücresel fonksiyonu neden olur . Tip 1 diyabet, kişinin bağışıklık sistemi arar ve insülin üretenhücreleri yok ettiği bir otoimmün bir hastalıktır . Tip 1 diyabetbelirtileri sürekli idrara çıkma , açlık , uyku hali , beklenmedik kilo kaybı , ekstremitelerde uyuşma , bulanık görme ve yavaş iyileşen yaralar vardır .
Ailesel İlişkiler

Tip 1 diyabetkişi aile üyeleri ile etkileşim nasıl etkileyecektir . Çoğu zaman , onlar yoğun ruh hali ile , duygusal olacaktır . Genelliklediyabetik onun ruh hali ve etrafındakiler üzerindekietkisinin farkında olacaktır . Buna karşılık , şeker hastaları bunları eleştiren veya olumsuz aile üyelerini etkiler düzensiz kararlar alarak aile üyeleri sürgün olabilir .
Vahşi Duygular

Suçluluk, öfke , anksiyete ve üzüntü sıklıkla diyabetik bireyleri etkiler . Bu duygular çok güçlü olabilir ve zihinsel istikrar ve hormon seviyelerini etkiler . Suçlulukdiyabetik duygusal bir aile üyesi veya arkadaş zarar sonra hissedeceksiniz bir yanıttır . Diyabetik bazı şahsen tutulan değerleri ihlal varsa öfke ortaya çıkar . Gelecekteki olaylar vehastalığın kendisi üzerinde kontrol yok , çünkü sık sık diyabet aşırı endişeli hale gelir. Diyabet genellikle sabit edilemez bir bozukluk olması , aşırı üzüntü hissediyorum .
Depresyon

Anlaşılır, diyabet depresyon yaşamaya , normal bireylere göre daha fazladır . Depresyon motivasyonları bastırır ve onun gerekli insülin çekim alarak durdurmak için bir diyabetik neden olabilir . Bu aktivite yakından izlenmelidir . Ayrıca , depresyon bir kişinin diyabet şiddetlendirir, vücutta insülin üretimini artırabilir .
Stres

devam eden bir bozuklukdiyabetik için özellikle stresli olabilir olması . Stres güçlü bir fizyolojik tepki olabilir ve bu özel hormonların salgılanmasına neden olur. Bu hormonlar insülinnormal işleyişini karşı doğru ve metabolik işleyişini bozabilir olabilir . Stres yeme alışkanlıkları ve egzersiz için bir diyabetik zamanlamasını değiştirebilir duyguları neden olabilir . Bu hiperglisemi insülin dozu ve diyabet yönetimi etkiler (kan sistemi aşırı şeker ) , yol açabilir .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com