2. Kontakt dermatit, cilt bir alerjen veya tahriş edici maddeyle temas ettiğinde ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır. Kontakt dermatite neden olabilecek yaygın alerjenler arasında saç boyası, saç ürünleri ve takılar bulunur. Kontakt dermatite neden olabilecek tahriş edici maddeler arasında temizlik ürünleri ve çamaşır deterjanlarında bulunanlar gibi sert kimyasallar bulunur.
3. Saçkıran gibi mantar enfeksiyonları da kafa derisinin kızarmasına ve kaşınmasına neden olabilir. Saçkıran, enfekte bir kişi veya hayvanla temas yoluyla yayılabilen bulaşıcı bir mantar enfeksiyonudur.
4. Sedef hastalığı, vücutta kırmızı, pullu cilt lekelerinin oluşmasına neden olan kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Sedef hastalığı kafa derisini ve vücudun diğer kısımlarını etkileyebilir.
5. Liken planus, kafa derisinde kırmızı, kaşıntılı cilt lekelerinin oluşmasına neden olabilen nadir bir cilt rahatsızlığıdır. Liken planusun, vücudun bağışıklık sisteminin cilde saldırdığı bir otoimmün reaksiyondan kaynaklandığı düşünülmektedir.
6. Folikülit, saç folikülleri iltihaplandığında ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır. Folikülite bakteriyel enfeksiyonlar, mantar enfeksiyonları ve tıraş gibi çeşitli faktörler neden olabilir.
7. İlaç reaksiyonları ayrıca kafa derisinin kızarmasına ve kaşınmasına neden olabilir. Kafa derisi kızarıklığına neden olabilecek bazı ilaçlar arasında antibiyotikler, antifungaller ve kemoterapi ilaçları bulunur.
Kızarık, kaşıntılı bir saç deriniz varsa nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi almak için bir doktora görünmeniz önemlidir.