Hamilelik sırasında kadının bağışıklık sistemi, fetüsün büyümesine ve gelişmesine uyum sağlamak için bazı değişikliklere uğrar. Bu değişiklikler, fetüsün annenin bağışıklık sistemi tarafından yabancı bir varlık olarak reddedilmemesini sağlamaya yardımcı olur.
Ancak bazı durumlarda hamile kadınlarda anormal bağışıklık tepkileri ortaya çıkabilir. Bu, diğerlerinin yanı sıra otoimmün bozukluklar, antifosfolipid sendromu veya immün trombositopeni gibi durumlara yol açabilir. Bu bozukluklar plasentanın düzgün çalışmasını etkileyebilir, fetal gelişimi engelleyebilir veya düşük yapma riskini artıran kan pıhtılaşması sorunlarına neden olabilir.
Bu durumların nispeten nadir olduğunu ve genellikle uygun doğum öncesi bakım ve tıbbi müdahale ile yönetilebileceğini unutmamak önemlidir. Gebeliklerin çoğunluğu, bağışıklıkla ilgili önemli komplikasyonlar olmaksızın başarılıdır.
Düşük geçmişiniz varsa veya bağışıklık sisteminizin hamileliğiniz üzerindeki potansiyel etkisi konusunda endişeleriniz varsa, bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Bireysel durumunuzu değerlendirebilir, rehberlik sağlayabilir ve altta yatan bağışıklık bozukluklarını veya risklerini yönetmek için gerekli önlemleri alabilirler.