Masaj sırasında vücuda uygulanan basınç kan damarlarının genişlemesine neden olabilir, bu da dokulara kan ve oksijen akışını artırır. Bu, kan basıncında düşüşe neden olarak baş dönmesine neden olabilir.
Dehidrasyon
Masajlar, özellikle derin doku masajları ise dehidrasyona neden olabilir. Masaj sırasında vücut, sıvı kaybına yol açabilecek toksinleri ve atık ürünleri salgılar. Ek olarak, masaj sırasında artan kan akışı vücudun daha fazla terlemesine neden olarak dehidrasyona daha da katkıda bulunabilir. Dehidrasyon baş dönmesine ve baş dönmesine neden olabilir.
Sinir Stimülasyonu
Tetik nokta terapisi veya derin doku masajı gibi bazı masaj teknikleri vagus sinirini uyarabilir. Vagus siniri kalp atış hızı, sindirim ve nefes alma gibi çeşitli bedensel işlevlerden sorumludur. Vagus sinirinin uyarılması, kalp atış hızı ve kan basıncında düşüşe neden olarak baş dönmesine neden olabilir.
Duygusal Tepki
Bazı kişiler masaj sonrasında duygusal bir tepki nedeniyle baş dönmesi yaşayabilir. Bir masaj derinlemesine rahatlatıcı bir deneyim olabilir ve masaj sırasında endorfin salınımı bir mutluluk hissi yaratabilir. Bu duygusal değişiklikler bazı kişilerde baş dönmesine veya baş dönmesine neden olabilir.
Altta yatan Tıbbi Durumlar
Bazı durumlarda masaj sonrası baş dönmesi altta yatan tıbbi nedenlerden kaynaklanabilir. Anemi, düşük tansiyon veya iç kulak sorunları gibi belirli durumlar baş dönmesine neden olabilir. Bir masajın ardından kronik baş dönmesi yaşarsanız, altta yatan tıbbi durumları dışlamak için sağlık uzmanınızla görüşün.