* Gerilim baş ağrıları:Bunlar en sık görülen baş ağrısı türüdür ve genellikle başın etrafında gerginlik veya baskı hissi olarak tanımlanırlar. Gerilim baş ağrılarına stres, anksiyete, depresyon, kötü duruş ve dehidrasyon gibi çeşitli faktörler neden olabilir.
* Migren:Migren, şiddetli ağrıya, mide bulantısına, kusmaya, ışığa ve sese karşı duyarlılığa neden olabilen şiddetli baş ağrılarıdır. Migrenin genellikle beyindeki serotonin seviyelerindeki değişikliklerden kaynaklandığı düşünülür; bu değişiklikler stres, hormonal değişiklikler ve bazı yiyecek ve içecekler gibi çeşitli faktörler tarafından tetiklenebilir.
* Küme baş ağrıları:Küme baş ağrıları, kümeler halinde ortaya çıkan, günlerce hatta haftalarca sürebilen nadir fakat son derece ağrılı baş ağrılarıdır. Küme baş ağrıları erkeklerde kadınlardan daha yaygındır ve uykuyu, kan basıncını ve vücut ısısını düzenlemekten sorumlu olan hipotalamustaki değişikliklerden kaynaklandığı düşünülmektedir.
* Sinüs baş ağrıları:Sinüs baş ağrıları, burun ve göz çevresinde kafatasında bulunan sinüslerin iltihaplanması veya enfeksiyonundan kaynaklanır. Sinüs baş ağrıları sinüslerde ağrıya, baskıya ve tıkanıklığa neden olabilir ve bunlara sıklıkla burun akıntısı, ateş ve yüz şişmesi gibi başka semptomlar da eşlik eder.
* Kafein baş ağrıları:Düzenli kafein tüketen ve aniden kafein içmeyi bırakan kişilerde kafein baş ağrıları ortaya çıkabilir. Kafein baş ağrıları tipik olarak birkaç gün sürebilen hafif ila orta şiddette bir baş ağrısına neden olur.
Baş ağrısı yaşıyorsanız nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi almak için bir doktora görünmeniz önemlidir.