* Mukus üretimi. Sigarayı bıraktıktan sonra akciğerlerin ürettiği mukus miktarı azalır. Bu nefes almayı kolaylaştırır ve solunum yolu enfeksiyonu riskini azaltır.
* Akciğer iltihabı. Sigaranın akciğerlerde neden olduğu iltihap, sigarayı bıraktıktan sonra iyileşmeye başlar. Bu, akciğer fonksiyonunu iyileştirebilir ve kronik bronşit ve amfizem gibi kronik akciğer hastalıklarının gelişme riskini azaltabilir.
* Kalbe kan akışı. Sigarayı bıraktıktan sonra kalbe giden kan akışı iyileşir. Bu, kalp hastalığı ve felç gelişme riskini azaltır.
* Kan basıncı. Sigarayı bıraktıktan sonra kan basıncı düşer. Bu, kalp hastalığı ve felç için önemli bir risk faktörü olan yüksek tansiyona yakalanma riskini azaltır.
* Kolesterol seviyeleri. Sigarayı bıraktıktan sonra kolesterol seviyeleri iyileşir. Bu, kalp krizlerine ve felçlere yol açabilen atardamarlarda plak birikmesi olan ateroskleroz gelişme riskini azaltır.
* Kanser riski. Sigarayı bıraktıktan sonra kansere yakalanma riski azalır. Bu özellikle akciğer, baş ve boyun, mesane ve pankreas kanserleri için geçerlidir.