|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Kamu Sağlığı Güvenliği | sigara içme
Sağlığı ve Hastalıkları

İdrarın bir süre maruz kalan hava yerine beklemesine izin verilirse ne olur?

İnsan idrarı bir süre havaya maruz bırakıldığında, üre ve ürik asitin varlığına bağlı olarak çeşitli değişiklikler meydana gelir.

İşte olanlar:

1. Ürenin Parçalanması :İdrarın önemli bir bileşeni olan üre, çevrede yaygın olarak bulunan bakterilerde bulunan üreler tarafından enzimatik hidrolize uğrar. Üreler suyla reaksiyona girdiğinde ürenin amonyak (NH3) ve karbondioksite (CO2) parçalanmasını katalize ederler.

2. Alkalinizasyon :Amonyak açığa çıktıkça idrarın pH'ını yükseltir ve idrarı daha alkali hale getirir. PH'daki bu artış, idrar rengindeki bir değişiklikle, daha koyu sarıya ve hatta kahverengimsi bir renk tonuna doğru kaymayla fark edilebilir.

3. Kötü Koku :Amonyak üretimi keskin ve hoş olmayan bir kokuya neden olur. Amonyak, konsantrasyon arttıkça tespit edilebilecek belirgin bir keskin kokuya sahiptir.

4. Amonyum Tuzlarının Oluşumu :Üretilen amonyak, idrardaki fosfatlar ve karbonatlar gibi diğer bileşiklerle birleşerek amonyum tuzları oluşturabilir. Bu tuzlar idrarın bulanıklığına veya bulanıklığına katkıda bulunur.

5. Mikrobiyal Büyüme :Alkali ortam ve organik bileşiklerin varlığı, mikrobiyal büyüme için uygun bir koşul görevi görür. İdrarda çeşitli bakteri ve mantar türleri gelişebilir ve bu da idrarın bileşenlerinin ayrışmasına ve sonunda çürümesine neden olabilir.

6. Renk Değişiklikleri :İdrar ayrıştıkça daha fazla kimyasal değişime uğrayabilir, bu da çeşitli pigmentlerin ve renkli bileşiklerin oluşmasına neden olur. Bu bileşikler idrara sarımsı-kahverengi, kırmızımsı ve hatta mor bir renk verebilir.

Kesin değişikliklerin ve bunların meydana gelme hızının, sıcaklık, nem, üre ve ürik asidin başlangıçtaki konsantrasyonu ve çevrede bulunan belirli mikrobiyal türler dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı olduğunu belirtmekte fayda var.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]