santrifüjen önemli yönlerinden biri peletleme olduğunu. Yüksek hızlarda örnekleri İplikağırlık artırmak için numune üzerine etki eden neden olur. Bu santrifüj tüpünün dibinde sert topak haline numune içindeki daha ağır parçacıklar sıkıştırır. Hız parçacıkların boyutlarıpelet içinde sona erecek belirler. Daha hızlıpelet içinde parçacıkların daha geniş bir yelpazesi ile birlikte karşılık gelen , ve daha yavaş hızlarda sadece en büyük partikülleri topaklaşmasına olacaktır .
Süpernatant
bir örnek oluşturulduktan sonra santrifüj edilmiştir , pelet parçası haline gelmiştir kalan sıvı süpernatan olarak bilinir. Bu artan yerçekimi ile alt çekilmemiş olan daha küçük , daha hafif parçacıklar oluşur. Gerekirse bu yüzer madde daha sonra , ayrıca bir hedef malzemenin izole edilmesi için devam iplik tabi toplandı, ve test için kullanılan ya da olabilir. Yüzer maddeler , genellikle bir pipet ya da mikropipet ilesantrifüj tüpünün üst çıkarılır.
Yalıtımlı Kütleye en sık kullanılan teknikler
bir dayanarak kütlesine göre ayrı parçacıklar diferansiyel santrifüj olduğunu . Bu işlemde , bir birinci örnek , nispeten düşük bir hızda eğrilir. Yüzer madde daha sonra ekstre edilmiş ve daha yüksek bir hızda döndürülür. Bir tane de bu tüp içinde oluşturacak ve bilim adamları , hedef malzeme içeren daha küçük bir örnek izole kadar , daha küçük ve daha küçük parçacıklar elde etmek için daha yüksek hızlarda ve daha uzun süre için süpernatantlar kaldırmak ve dönmeye devam edecektir.
Yoğunluk
dayanarak İZOLELİ
diferansiyel santrifüjhedefin daha büyük en malzemelerden kurtulmak rağmen , küçükparçacıklar hala devam etmektedir . Bundan başka, hedef izole etmek için , bilim adamları, parçacıkların yoğunluğuna göre izole edebilir . Bu işlemde , bir santrifüj tüpü , en yoğun ikinci azından farklı yoğunluklarının ortamının katmanlarının ile doldurulur. Numune üzerine yerleştirilir ve santrifüje tabi tutulur , parçacıklar yoğunluklarına bağlı olarak farklı tabakalar halinde ayrılmayan . Bu şekildebilim adamları istedikleri sadecemalzemeyi alabilirsiniz .