önemlidir. Genel olarak kullanılan katalizörlersınıfı , nitrik asit, bakır sülfat, bakır asetat , bizmut nitrat ve vanadyum oksit gibi oksidanlar içerir. Benzil verim özellikle nitrik oksit ve bakır sülfat ile birlikte , yeterli olabilir , ancak , bu bileşiklerin çoğu son derece zehirlidir ve imha etme sorunları yaratır. Bu tür bir benzoin gibi bir düşük verimle üretilmesi , asetik asit içinde sodyum dikromat gibi daha az toksik oksidanlar benzaldehid dönüştürülür.
Alumina ve Air
Araştırmacılar, yeni bir yöntem bildirmiştir Ayrıca, alüminyum oksit gibi bilinen alüminyum oksit , varlığında, havayamaruz bileşiği içerir benzoin , oksitlenmesi için . Eğer hava ve alüminageniş kullanılabilirliğini kullanarakçevresel ve ekonomik faydalar düşünüldüğünde bu , cazip bir seçenektir . Oksidan ve alüminyumkatalizör olarak hizmet eden bu işlemde, hava hareket eder. En büyük dezavantajı , reaksiyonu tamamlamak için gereken alüminyum büyük miktarlarıdır.
Spektroskopisi
Spektroskopisi bileşiklerde bulunan işlevsel gruplar radyasyonu absorbe dalgaboyunu ölçer , ister ultraviyole veya kızılötesi . Ultraviyole spektrumunda, benzoin , bir benzen halkasına bağlı bir karbonil grubundan oluşan bir grup ile fenil keton , sayesinde , 247 nm'de emer. Enfraruj spektrumunda, benzoin 1664 cm - 1, aynı karbonil grubuna atfedilen 'de bir absorpsiyon bandı vardır. Bu durumda, nihai ürün içinde bir benzoin mevcut olan bu tekniklerin herhangi biri ile tespit edilecektir.
Renk Değişimi benzoin
oksidasyon mor olan bir ara bileşik elde edilir renk . Bu bileşik için test reaksiyon tamamlanana olup olmadığını belirler. Benzil ürünün küçük bir miktarı, örneğin etanol ya da metanol gibi bir alkol içinde çözülür ve bir sodyum hidroksit damla ilave edilir. Bir mor renk tamamlanması ulaşamadıtepki gösterir , ancak hiçbir renk değişimi görünür ise ,benzoin tamamen okside olmuştur .