|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | diyet Beslenme | vitaminler
Sağlığı ve Hastalıkları

kalsiyum &D vitamini Yan Etkiler

Çoğu insan kalsiyum raşitizm , çocuklarda kemik deformitesi durum engeller osteoporoz , kemik zayıflaması hastalığı , ve D vitamini engeller olduğunu biliyoruz . Kalsiyum ve D vitamini normal seviyelerdeyararlarıliste üzerinde gidip de, iyi bir şey çok fazla zararlı yan etkilere neden olabilir . Ortak Yan Etkileri

" Süt , iyi bir vücut yok " yıllardırUlusal Süt Konseyisloganı olmuştur ve onlar doğru gibi görünmektedir . Güçlendirilmiş süt, iyi bir kalsiyum kaynağı değil , aynı zamanda New York Columbia Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmada D vitamini hazır bir kaynak ,yaşlı bakım evleri giren yaklaşık yüzde 85 osteoporoz belirtileri vardı . D vitamini düzeyi düşük yüksek düzeyde mide yanması, yutma güçlüğü , göğüs ağrısı , mide ağrısı neden olabilir , kemik hastalığına yol açabilir iken Onlar kemik kırıkları ve diş kaybına neden olan bu kemik zayıflaması hastalığı, düşük D vitamini atfedilen olduğu sonucuna vardı , bulantı ve kabızlık .

Optimal kalsiyum Alımı Sağlık Konsensüs Geliştirme Konferansı1994 Ulusal Enstitüleri günde 2,000 mg seviyelerine kadar kalsiyum tüketimi çoğu insan için güvenli olması gerektiğini kaydetti . Geçici olsa da, daha yüksek mineral seviyeleri kabızlık, geğirme, şişkinlik ve gaz neden olduğu bilinmektedir . Yüksek kalsiyum seviyesi ayrıca böbrek taşlarına neden olabilir . Bu böbrek taşı olsun eğer , ancak, süt ürünleri geri kesmek için gerekli değildir . Normal düzeyleri , diyet kalsiyum düşük seviyelerde , aksine aslında böbrek taşı riskini azaltır .

Safra taşları dadiyet aşırı kalsiyum neden olabilir . Kalsiyum yüksek düzeyleri erkeklerde safra taşı önlemek için gibi görünse de , bu kadınların sadecetersidir . Alan Hoffman , MD , Doktora , California Üniversitesi Profesörü, hayvan çalışmaları kalsiyum yüksek diyetler safra taşıoluşumunu artırmak olduğunu göstermektedir söyledi .
Nadir Yan Etkileri

D vitamini yağ hücrelerinde depolanır. Uzun süre boyunca alınan vitamin çok fazla , vücudun yumuşak dokularda kalsiyum birikime neden olur . Bu da, geri dönüşü olmayan böbrek hasarına neden olabilir . Buna ek olarak, D vitamini büyük miktarlarda doğum kusurlarına yol açabilir.

Tersine, D vitamini düzeyleri yetersiz kan hiperkalkemi ve kalsiyum fazlalığı neden kalsiyum bağırsakta emilimini inhibe edebilir . Belirtileri arasında baş ağrısı , iştahsızlık, bulantı , kusma , gastrointestinal bozukluklar , karın krampları , ağız kuruluğu, metalik tat , halsizlik , yorgunluk , kas ve kemik ağrısı , ataksi , kulak çınlaması ve baş dönmesi yer alır . Hiperkalseminin Daha şiddetli aşamaları akıl karışıklığı , hipertansiyon , kardiyak aritmiler , nöbet ve böbrek yetmezliği olarak ortaya çıkabilir .
Kalsiyum Dozaj Önerileri

günlük yetişkin alımı Ulusal Sağlık EnstitüleriUzlaşma Kalkınma Konferansı tarafından belirlenen kalsiyum , için seviye gıda ile alınan 1.000 mg'dır . 65 onların dozajını kadar gerektiği 1.500 yaşın üzerindeki erkek ve kadınlar günde mg .
D vitamini Doz Tavsiyeleri

D vitaminigünlük önerilen doz 400 IU . D vitamini büyük miktarda çok toksik olabilir, çünkü bir doktor tarafından reçete edilmediği sürece , özellikle hamilelik döneminde , günlük 600'den fazla IU almak asla . D vitamini aynı zamanda
İlaç Etkileşimleri

Mineral yağ almayın D vitaminiemilimini azaltabilir eğer emzirme . Nedenle her zaman bir doktora danışın , anne sütüne geçebilir antasitlerle ve laksatifler ilevitamin . Böyle digoksin , fosfat bağlayıcıların ve tiyazid diüretikler gibi ilaçlar reçete vitamini ile birlikte alınmamalıdır D.

Ayrıca o gün Fosamax , Actonel veya Didronel gibi bisfosfonata alıyorsabah kalsiyum almayın , kalsiyumbir ilacın emilimini inhibe olacak gibi . Kalsiyum aynı zamanda demir emilimini ve tiroid ilaç emilimini engeller. Sabah tiroid ilacı ve öğleden sonra ya da akşama kadar kalsiyum takviyesi geciktirebilir .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]