Fenilalanin nörolojik fonksiyonu etkileyen temel bir amino asittir. Fenilalanin vücut tarafından yapılamaz , bu nedenle diyet tüketilmelidir. Fenilalanin besin kaynakları et, balık , domuz eti , süt , ceviz , nohut fasulye ve karides gibiyapay tatlandırıcı aspartam ile diyet içecekler bulunmaktadır.
fenilketonüri , PKU kısaltılır, vücutta amino asit oluşumuna neden olan fenilalanin , emmek için bir yetersizliğidir. PKU muzdarip olanlar gibi diyet gazlı içecekler ve bazı yapay tatlandırıcılar gibi aspartam ürünler , kaçınmak gerekir . Fenilalanin ette mevcut olduğundan , PKU ile bazı insanlar da kontrol altında fenilalanin vücut seviyesini düşük tutmak için kendi et ve protein alımını izlemek gerekir . Çocuklar
fenilalanin memelilerinanne sütünde doğal olarak üretilen, ancak anne sütündeki fenilalaninmiktarı çok düşüktür ve genelde güvenlidir. Onlar anne sütüfenilalanin bir tepki varsa, fenilketonüri aşırı durumlarda muzdarip bebeklerin bir fenilalanin kısıtlı formül üzerinde yerleştirilmesi gerekebilir . Böyle Periflex olarak beslenme şirketleri ( bkz. Kaynaklar ) phenylketonuric vardır .
Fenilalanin ilk Alman biyokimyacı J. tarafından 1961 yılında keşfedildi bebekler için fenilalanin içermeyen formülü imalatı Heinrich Matthaei ve Amerikalı biyokimyacı Marshall Nirenberg . Nirenbergsinir sistemininaktif kimyasalları belirlenmesinde çalışmaları için Fizyoloji ve Tıp 1968 Nobel Ödülü'nü paylaştı . Bir fenilalanin eksikliği
belirtileri oryantasyon bozukluğu , mental konfüzyon , depresyon , hafıza problemleri , fiziksel koordinasyon veya nörolojik demansgörünüm eksikliği . Yaşı ilerlemiş olanlar , vejetaryenler , uyarıcılar ya da hipotiroid hastalarının kronik kullanıcıları fenilalanin eksikliği riski en fazla olan ve takviyesi yararlanacak . Multipl skleroz ve fibromiyalji hastalar bu fenilalanin bu hastalıkları ile ilişkilibazı ağrı hafifletmeye yardımcı olur bulabilirsiniz .
Teorileri /Spekülasyon
Bozuklukları
Etkileri
Tarihçe
Eksikliği