|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | alternatif Tıp | Neuro Linguistic Programming
Sağlığı ve Hastalıkları

Nöron nelerden oluşur?

Bir nöron aşağıdaki ana bileşenlerden oluşur:

1. Hücre Gövdesi (Soma) :Hücre gövdesi nöronun ana kısmıdır ve genetik materyali (DNA) barındıran hücre çekirdeğini içerir. Hücre gövdesi gelen sinyalleri birleştirir ve çıkış sinyallerini üretir.

2. Dendritler: Dendritler, diğer nöronlardan sinyal alan nöronun kısa, dallanan uzantılarıdır. Elektrik sinyallerinin hücre gövdesine alınmasından ve iletilmesinden sorumludurlar.

3. Akson: Akson, sinyalleri hücre gövdesinden diğer nöronlara, kaslara veya bezlere ileten uzun, ince bir çıkıntıdır. Her nöronun tipik olarak birden fazla akson terminaline yayılan bir aksonu vardır.

4. Akson Terminalleri (Sinapslar): Akson terminalleri aksonların sonunda bulunan özel yapılardır. Bir sinaps (iki nöron arasındaki bağlantı) üzerinden diğer hücrelere sinyal ileten kimyasal haberciler olan nörotransmiterlerin salınmasından sorumludurlar.

5. Miyelin Kılıf: Pek çok nöronda akson, yalıtkan bir tabaka görevi gören miyelin kılıfıyla kaplıdır. Miyelin akson boyunca sinyallerin iletimini hızlandırır.

6. Ranvier Düğümleri: Bunlar akson boyunca miyelin kılıfındaki küçük boşluklardır. Bunlar, sıçramalı iletim olarak bilinen bir süreçte elektriksel uyarıların bir düğümden diğerine "atlaması" nedeniyle daha hızlı sinyal iletimine izin verir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]