1. Kriyoterapi (Buz) :İltihabı, şişliği ve ağrıyı azaltmak için cilde buz uygulanır.
2. Termoterapi (Isı) :Dolaşımı artırmak, kasları gevşetmek ve sertliği azaltmak için vücuda ısı uygulanır.
3. Elektriksel Uyarım :Sinirleri ve kasları uyarmak, ağrıyı hafifletmek ve kas fonksiyonunu iyileştirmek için çeşitli elektriksel yöntemler kullanılır.
4. Ultrason Terapisi :Yüksek frekanslı ses dalgaları, vücudun derinliklerinde ısı üretmek, doku onarımını desteklemek ve ağrıyı azaltmak için dokulara uygulanır.
5. Lazer Terapisi :Düşük seviyeli lazerler hücresel aktiviteyi uyarmak ve iyileşmeyi desteklemek için kullanılır.
6. Terapötik Masaj :Kasları gevşetmek, gerginliği azaltmak ve dolaşımı iyileştirmek için manuel teknikler kullanılır.
7. Hidroterapi (Su Terapisi) :Eklemlerdeki stresi azaltırken gücü, dengeyi ve esnekliği geliştirmek için su bazlı egzersizler ve tedaviler sağlanır.
8. Elektriksel Kas Stimülasyonu (EMS) :Kas kasılmalarını uyarmak ve zayıflamış kasları güçlendirmek için kaslara elektrik darbeleri uygulanır.
9. Girişimsel Akım Terapisi (IFC) :Sinir liflerini uyarmak, ağrıyı azaltmak ve iyileşmeyi desteklemek için vücuttan hafif elektrik akımları geçirilir.
10. Transkütanöz Elektriksel Sinir Stimülasyonu (TENS) :Ağrı sinyallerini bloke eden ve ağrının giderilmesini sağlayan elektrik darbelerini iletmek için cilde küçük elektrotlar yerleştirilir.
11. Darbeli Elektromanyetik Alan Terapisi :Kan akışını artırmak, doku onarımını teşvik etmek ve iltihabı azaltmak için dokulara darbeli elektromanyetik alanlar uygulanır.
12. Vestibüler Rehabilitasyon :Özel egzersizler dengeyi geliştirmek ve baş dönmesi ve baş dönmesi semptomlarını azaltmak için tasarlanmıştır.
13. İyontoforez :İlaç, düşük seviyeli bir elektrik akımı kullanılarak deri yoluyla iletilir ve belirli durumların hedefe yönelik tedavisine olanak tanır.
14. Fonoforez :Ultrason dalgaları ilaçla birleşerek ilacın dokulara taşınmasını artırır.
15. Nöromüsküler Yeniden Eğitim :Sinir sistemi ve kaslar arasındaki koordinasyonu ve iletişimi geliştirmek, uygun kas fonksiyonunu yeniden sağlamak için teknikler kullanılır.
Fizyoterapistler, bireyin durumuna, tedavi hedeflerine ve tedaviye verdiği cevaba göre uygun yöntemleri seçer ve uygular.