Terlemeyi önleyiciler: Bu ürünler ter üretimini azaltmak için ter bezlerini bloke ederek çalışır. Koltuk altı kokusunu önlemede deodorantlara göre daha etkili olabilirler ancak bazı kişilerde cilt tahrişine de neden olabilirler. Bazı popüler antiperspirantlar şunlardır:
* Dove Klinik Koruması: Bu terlemeyi önleyici, 7/24 koku ve ıslaklık koruması sağlarken cildin yumuşak ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olmak için ¼ nemlendiricilerle formüle edilmiştir.
* Old Spice Yüksek Dayanıklılık: Bu terlemeyi önleyici, erkekler için tasarlanmıştır ve yoğun aktivite sırasında bile uzun süreli ter ve koku koruması sağlar.
* Gizli Klinik Güç: Bu terlemeyi önleyici, gün boyu tazelik sağlamak için üçlü koku koruma teknolojisiyle formüle edilmiştir.
Deodorantlar: Deodorantlar koltuk altı kokusuna neden olan bakterileri öldürerek veya maskeleyerek çalışır. Ter bezlerini engellemezler, dolayısıyla ter lekelerini önlemede daha az etkili olabilirler. Bazı popüler deodorantlar şunları içerir:
* Kol ve Çekiç Temelleri: Bu deodorant, nemi emmeye ve kokuyu nötralize etmeye yardımcı olmak için kabartma tozu ve ararot tozu gibi doğal bileşenlerden yapılmıştır.
* Yerli Deodorant: Bu deodorant, koltuk altı bölgesinin temiz ve taze kalmasına yardımcı olmak için probiyotikler ve hindistancevizi yağı ile formüle edilmiştir.
* Tom's of Maine Uzun Ömürlü Deodorant: Bu deodorant doğal bileşenlerden yapılmıştır ve alüminyum, paraben, boya veya ftalat içermez.
Doğal deodorantlar: Bazı insanlar sert kimyasallar içermeyen doğal deodorantları kullanmayı tercih eder. Bu ürünler genellikle kabartma tozu, mısır nişastası ve uçucu yağlar gibi bileşenler içerir. Geleneksel deodorantlara ve terlemeyi önleyicilere göre daha az etkili olsalar da, hassas cilde sahip olanlar veya doğal ürünleri tercih edenler için iyi bir seçenek olabilirler.
Bir deodorant veya terlemeyi önleyici seçerken kişisel ihtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi dikkate almanız önemlidir. Eğer hassas bir cilde sahipseniz kokusuz ve boya içermeyen bir ürün tercih etmek isteyebilirsiniz. Eğer çok terliyorsanız terden güçlü koruma sağlayan bir ürün tercih etmek isteyebilirsiniz. Ayrıca ürünün kokusunu ve katı, sprey veya jel formülünü tercih edip etmediğinizi de dikkate almak isteyebilirsiniz.
Farklı deodorantları ve ter önleyicileri denedikten sonra hala koltuk altlarında kötü kokular oluşuyorsa, altta yatan herhangi bir tıbbi durumu dışlamak için bir doktorla konuşmak isteyebilirsiniz.