|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | Sağlık Gebelik
Sağlığı ve Hastalıkları

Hamile olduğumu söylemenin en iyi yolu nedir veya nasıl bilebilirsin?

1. Kaçırılan Dönem:

Hamileliğin en erken belirtilerinden biri adet gecikmesidir. Normalde düzenli adet görüyorsanız ancak bir hafta veya daha uzun bir gecikme yaşıyorsanız, bu hamilelik belirtisi olabilir.

2. Meme Değişiklikleri:

Hamileliğinizin ilk birkaç haftasından itibaren göğüsleriniz dolgun, hassas veya ağır hissetmeye başlayabilir. Bu rahatsızlığa genellikle artan hormon seviyeleri neden olur.

3. Yorgunluk:

Aşırı yorgunluk ve bitkinlik erken gebelik belirtisi olabilir. Bunun nedeni vücudunuzdaki artan progesteron seviyeleridir.

4. Sık İdrara Çıkma:

Daha sık idrara çıkma isteği yaygın bir hamilelik belirtisidir. Bunun nedeni büyüyen rahmin mesaneye baskı yapmasıdır.

5. Bulantı ve/veya Kusma (Sabah Bulantısı):

Bulantı ve kusma belki de en bilinen hamilelik belirtileridir ve genellikle sabah bulantısı olarak adlandırılır. Ancak günün herhangi bir saatinde ortaya çıkabilirler.

6. Şişkinlik:

Hormonal değişiklikler ve rahim büyümesi nedeniyle adet döneminde hissettiğinize benzer şişkinlik yaşayabilirsiniz.

7. Yiyecek İstekleri veya İğrenmeler:

Bazı yiyeceklere karşı güçlü istek duyabilir veya normalde sevdiğiniz yiyeceklere karşı isteksiz olabilirsiniz. Yiyecek tercihlerindeki bu değişiklikler hamilelik belirtisi olabilir.

8. Baş ağrıları:

Baş ağrıları hamileliğin erken dönemlerinde sık görülür ve genellikle hormonal değişikliklerden kaynaklanır.

9. Ruh Hali Değişimleri:

Artan hormon seviyeleri duygusal duyarlılığa ve ruh hali değişimlerine yol açabilir. Artan mutluluk, tahriş veya üzüntü duyguları yaşayabilirsiniz.

10. Kabızlık:

Hamilelik sırasında vücudunuz sindirimi yavaşlatabilen ve kabızlığa neden olabilen daha yüksek düzeyde progesteron üretir.

11. Baş dönmesi ve Bayılma:

Düşük kan şekeri ve kan basıncındaki düşüş, hamileliğin erken döneminde baş dönmesine ve bazen de bayılmaya neden olabilir.

12. Görünüm Değişiklikleri:

Meme uçlarınızın çevresinde koyulaşma veya koyulaşma çizgileri (areola) ve göbek deliğinizden kasık bölgesine kadar uzanan koyulaşma çizgisi (linea nigra) yaşayabilirsiniz.

13. İmplantasyon Kanaması:

Bazı kadınlarda döllenmiş yumurtanın rahme yerleştiği dönemde hafif lekelenme veya kanama görülür. Bu, gebe kaldıktan yaklaşık 6-12 gün sonra ortaya çıkabilir.

14. Bazal Vücut Sıcaklığı:

Doğum kontrol yöntemi olarak bazal vücut sıcaklığınızı (BBT) takip ediyorsanız, yumurtlamadan sonra sıcaklığınızın uzun süre yüksek kaldığını fark edebilirsiniz.

15. Hamilelik Testi:

Regl döneminiz geciktiğinde veya diğer semptomlara bağlı olarak hamilelikten şüpheleniyorsanız, evde yapılan hamilelik testi erken bir gösterge sağlayabilir. Bu testler idrarınızda hamilelik hormonu insan koryonik gonadotropinin (hCG) varlığını tespit eder. Ancak hamileliğin bir sağlık uzmanı tarafından onaylanması önemlidir.

Sağlık Gebelik
sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]