İşte belirtilerinize ilişkin bazı olası açıklamalar :
* Yerleşme kanaması: Bu, döllenmiş yumurtanın rahim duvarına yerleşmesiyle meydana gelir. Genellikle adet dönemiyle karıştırılan hafif kanama veya lekelenmeye neden olabilir. Yerleşme kanaması genellikle yumurtlamadan 6-12 gün sonra ortaya çıkar ve birkaç gün sürebilir.
* Adet düzensizlikleri: Bu ay adetiniz normalden uzun olabilir ve bu da adetinizin gecikmesine neden olabilir. Stres, hastalık, hormonal dengesizlikler ve bazı ilaçlar adet döngünüzü etkileyebilir.
* Düşük: Hamileyseniz düşük yapma ihtimaliniz vardır. Düşükler genetik anormallikler, hormonal dengesizlikler veya enfeksiyonlar gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir.
* Diğer tıbbi durumlar: Rahim miyomları, endometriozis veya tiroid sorunları gibi bazı tıbbi durumlar da düzensiz kanamalara ve hamileliğe benzer semptomlara neden olabilir.
Hamile olup olmadığınızı belirlemek için doktorunuzla takip etmeniz önemlidir. Bir kan testi, idrarda hamilelik testi negatif olsa bile tespit edilebilen hamilelik hormonu hCG'nin varlığını doğrulayabilir. Doktorunuz ayrıca rahmi değerlendirmek ve kanamanın nedenini belirlemek için ultrason önerebilir.
Bu arada hamileliği önlemek için önlemler almaya devam etmeniz önerilir (doğum kontrolü kullanmak gibi), doktorunuz hamileliği ve altta yatan tıbbi durumları ekarte edene kadar. Yeni veya kötüleşen belirtilerle karşılaşırsanız hemen doktorunuza başvurmanız önemlidir.