|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | Sağlık Gebelik
Sağlığı ve Hastalıkları

Hamile bir kadın alkol gibi toksinleri aldığında embriyo risk altına girer çünkü?

Hamile bir kadın alkol gibi toksinleri aldığında embriyo risk altına girer çünkü bu maddeler plasentayı geçip gelişmekte olan fetüse ulaşabilir. Plasenta hamilelik sırasında oluşan ve anne ile fetüs arasında besin, oksijen ve atık ürünlerin değişimini sağlayan özel bir organdır. Ancak alkol dahil bazı maddeler de plasentadan geçerek fetal dolaşıma girebilir.

Alkol bilinen bir teratojendir, yani hamilelik sırasında tüketildiğinde doğum kusurlarına neden olabilir. Alkol fetüsün normal gelişimine müdahale ederek çeşitli fiziksel, zihinsel ve davranışsal sorunlara yol açabilir. Alkolün fetüs üzerindeki potansiyel etkilerinden bazıları şunlardır:

- Fetal alkol sendromu (FAS):FAS, bir kadının hamilelik sırasında alkol alması durumunda ortaya çıkabilen bir grup doğum kusurudur. FAS, büyüme geriliği, yüz anormallikleri, kalp kusurları, zihinsel engeller ve davranış sorunları dahil olmak üzere bir dizi fiziksel ve zihinsel soruna neden olabilir.

- Alkolle ilişkili nörogelişimsel bozukluklar (ARND):ARND'ler, bir kadın FAS kriterlerini karşılamasa bile hamilelik sırasında alkol aldığında ortaya çıkabilen bir grup durumdur. ARND'ler öğrenme güçlükleri, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) ve diğer davranışsal sorunlar dahil olmak üzere bir dizi soruna neden olabilir.

- Düşük:Hamilelikte alkol tüketimi, özellikle de yoğun tüketilmesi durumunda düşük yapma riskini artırabilir.

Gelişmekte olan fetüsü korumak için kadınların hamilelik sırasında alkol tüketiminden kaçınmaları önerilir. Hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız, çocuğunuza gelebilecek olası zarar riskini azaltmak için alkolden uzak durmanız önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır