|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | Sağlık Gebelik
Sağlığı ve Hastalıkları

Kaç hamilelik yöntemi var?

Hamileliğin iki ana yöntemi vardır:eşeyli üreme ve eşeysiz üreme.

Cinsel üreme Bir zigot oluşturmak için iki gamet, bir erkek gamet (sperm) ve bir dişi gamet (yumurta) füzyonunu içerir. Zigot daha sonra gelişerek embriyoya ve sonunda fetüse dönüşür. Cinsel üreme, insanlar da dahil olmak üzere hayvanlarda ve bitkilerde en yaygın üreme yöntemidir.

Eşeysiz üreme gametlerin füzyonunu içermez. Bunun yerine tek bir ebeveynden yeni bir birey üretilir. Tomurcuklanma, bölünme ve parçalanma dahil olmak üzere birçok farklı eşeysiz üreme türü vardır. Eşeysiz üreme bazı bitkilerde, hayvanlarda ve mantarlarda yaygındır, ancak insanlarda nispeten nadirdir.

Bu iki ana hamilelik yöntemine ek olarak, insanda hamileliğin meydana gelebileceği birkaç yol daha vardır. Bunlar şunları içerir:

* İn vitro fertilizasyon (IVF) :Tüp bebek, yumurtaların vücut dışında sperm ile döllendiği bir doğurganlık tedavisidir. Daha sonra elde edilen embriyolar rahime transfer edilir.

* Embriyo transferi :Embriyo transferi, tüp bebek yöntemiyle oluşturulan embriyoların, yumurtaların biyolojik annesi olmayan bir kadının rahmine transfer edildiği bir doğurganlık tedavisidir.

* Yapay tohumlama :Suni tohumlama, spermin erkekten toplanıp kadının vajinasına veya rahim ağzına yerleştirildiği bir doğurganlık tedavisidir.

* Taşıyıcı annelik :Taşıyıcı gebelik, bir kadının başka bir kadına gebelik taşımayı kabul ettiği bir düzenlemedir. Taşıyıcı anneye, tüp bebek yoluyla oluşturulan bir embriyo implante edilir. Bebek doğduktan sonra taşıyıcı anne, bebeği amaçlanan ebeveynlere verir.

Bunlar farklı hamilelik yöntemlerinden sadece birkaçıdır. Kullanılan yöntem, hamile kalmaya çalışan kadının veya çiftin bireysel koşullarına bağlı olacaktır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com