çocukluk döneminde meydanafiziksel değişikliklerin aksine , bir çocuğun duygusal gelişimi izlemek için zordur . Çocuklar olgun olarak, benlik kavramı , toplumsal cinsiyet kimlik ve sosyal statü çevreleyen sorunlaryol boyunca gelişiyor . Davranırlaryolu genellikle duygusal bir düzeyde ile ilgileniyor ne açık bir göstergesidir . Erken çocukluk bir vakıf kurma dönemi olduğunu; Bu anda öğrenilendersleri bir çocuğun kişiliği ve hayat görünümçekirdeğini oluşturacaktır .
Fonksiyon
Bir çocuğun kişilik veya mizaç duygusal gelişimi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir . Yeni insanlar, yeni ortamlara daha az duyarlı olanlar sert bir zaman olabilir , oysa daha uyarlanabilir Çocuklar , daha sorunsuz ilerleyebilir. Sözlü iletişim sınırlı olduğundan bebeklik döneminde ve çocukluk boyunca , çocukların duygusal ihtiyaçlarını , kendi davranışları yoluyla iletilir . Anlamak ve bu ihtiyaçları eğilimiebeveynin yeteneği çok iyi ilerleyen yıllardaçocuğungenel duygusal sağlığı belirleyebilir .
Benlik Kavramı
boyunca erken çocukluk , her deneyim bir çocuğun başka benlik kavramı geliştirmeye eserleri vardır. Çocuk başkaları ile sosyal ve duygusal etkileşim deneyimleri gibi anne-babalar , diğer çocuklar ve yetişkinler ile etkileşimleri tüm kendini bir anlamda katkıda bulunmaktadır. Bebekler onlarebeveyn ile bağ gelip olarak 2 ila 3 yaş bekliyoruz çocuklar bağımsızlık duygusunu kurmak için ise , ayrılık kaygı duygularını ifade etmeye başlar . Bağımsızlık duygusu için bu ihtiyaç bir çocuğun benlik kavramınınbaşlangıç aşamalarını işaretler .
Cinsiyet Kimliği
cinsiyet kimliği bir çocuğun duygusu olarak şekillenmeye başlar erken yaşta iki yıl 18 ay olarak . Bir çocuğun cinsiyeti ile bedeni görüntü ilişkilendirmek başlar bu anda bulunuyor . Cinsiyet ile birlikte gitmekrolleri de bir çocuğun cinsiyet kimliği dahil edilmiştir . Ebeveynlerçocuğun cinsiyet kimliği duygusu içineebeveynlerin davranış yönlerini dahil olacak, yani bu konuda rol model olarak hizmet vermektedir. Sonuç olarak ,ebeveynin duygusal özellikleriçocuğun cinsiyet - kimlik gelişiminin bir parçası haline gelir.
Sosyal Etkileşim
bir çocuğun sosyal gelişimi arasında şekillenmeye başlar yaşları iki ve üç diğer çocuklar ile etkileşim başlar gibi . Çocukların çatışmalar ve nasıl başkaları ile eşyalarını paylaşmak için nasıl giderileceğini öğrenmek bu zamanda. Bu deneyimler , sosyal ortamında duygusal gelişimi için çocukların fırsatlar sağlar . Diğer çocuklarla etkileşim öğrenmek gibi benlik kavramı ve toplumsal cinsiyet kimliği kuşatan sorunlar da devreye girecek .