1. Rahim: Rahim olarak da bilinen rahim, dişi pelvisinde yer alan kaslı, içi boş bir organdır. Endometrium adı verilen mukoza ile kaplıdır. Rahim, döllenmiş bir yumurtanın implante edildiği ve hamilelik sırasında fetüse dönüştüğü yerdir.
2. Fallop tüpleri: Rahim tüpleri veya yumurta kanalları olarak da bilinen fallop tüpleri, rahmin üst köşelerinden uzanan iki ince, boru şeklinde yapıdır. Yumurtaların yumurtalıklardan rahme gitmesi için yollar görevi görürler. Yumurtanın döllenmesi genellikle fallop tüplerinde gerçekleşir.
3. Yumurtalıklar: Yumurtalıklar rahmin her iki yanında yer alan badem şeklinde iki organdır. Yumurtlama sırasında yumurta (yumurta) üretip fallop tüplerine bırakırlar. Yumurtalıklar ayrıca adet döngüsünün ve doğurganlığın düzenlenmesinde hayati rol oynayan östrojen ve progesteron gibi hormonlar da üretir.
4. Rahim ağzı: Serviks, uterusun vajinaya doğru uzanan alt, dar ucudur. Cinsel ilişki sırasında spermin uterusa girmesini sağlayan servikal os adı verilen küçük bir açıklık içerir. Rahim ağzı ayrıca spermin rahme doğru giderken beslenmesine ve korunmasına yardımcı olan mukus da üretir.
Toplu olarak bu organlar, yumurta üretimi, döllenme, implantasyon ve hamilelik sırasında gelişmekte olan fetüsün beslenmesi de dahil olmak üzere kadın üreme sisteminde önemli roller oynar. Dişi üreme sisteminin üst kısmının düzgün çalışması, gebe kalma ve başarılı üreme için şarttır.