Lamaze Yöntemi Doğum doğum sırasında ağrıyı azaltmak için kontrollü nefes alma yöntemi olarak1940'larda Dr Fernand Lamaze tarafından geliştirilmiştir . Marjorie Karmel 1959 yılındakitap 'Thank You , Dr Lamaze ' yazdı sonrayöntem,Amerika Birleşik Devletleri'nde popüler oldu . Ağrı yönetimi içinepidural ilerlemesi sonra daha fazla özellik eklemek için yalnızca kontrollü nefes1980'lerde değiştiyöntemi.
Fonksiyon
Lamaze yöntemi, doğumdan normal ve doğal bir kadın için olduğufelsefesini kullanarak sağlıklı bir doğum yardım için çeşitli adımları izler. Yöntem,vücutta zaten mevcut doğal doğum fonksiyonlarını kullanarak ,annenin vücut ve duyu ile çalışır . Gereksiz müdahaleler ,doğum sürecini yavaşlatmakannenin ağrı artırmak vebebek üzerinde ek gerilime neden olur .
Lamaze yöntemininözellikleri Özellikleri Amerika Birleşik Devletleri boyunca mevcut derslerinde öğretilir . Adımları ,anne doğum , ağrı azaltılması için kontrollü solunum içinbebeği konumlandırılmasına yardımcı olmak için emek boyunca yürümek ve hareket olan doğum sırasında destek personeline ya da antrenör olan ve gereksiz tıbbi müdahaleler ya da ilaç kaçınarak içerir . Yöntem aynı zamanda bağ ve emzirme içindoğumdan sonra sizinletutmak bebek teşvik etmektedir.
Teknikleri
Yeni teknikleri çalışmak için1980'lerdeLamaze yöntemi eklendi nefes teknikleri ile bağlantılı . Koç ya da ortak doğum sırasında konfor için izin pozisyonlaraanneyi koçluk ile birlikte , masaj ve aromaterapi öğretilir . Bu kasılmalar sırasında rahatlatıcı gibidoğum topu , egzersiz istikrar topu , doğum sırasında sık görülür . Bazı kadınlar da yerine yatakta yatandik ya da çömelme pozisyonunda doğurmayı tercih .
Faydaları
doğal bir süreçtir , bir bebek dünyaya edilir verilmesi ve izin doğurmak için doğal yeteneğini takipvücutanne ve sağlıklı bir bebek için daha hızlı iyileşme sonuçlanır. Lamaze yöntemi,doğum süreci için onları hazırlamak için anneler yetiştirir . Tıbbi bir müdahalebebeğin ve anneninsağlığı ve güvenliği için gerektiğindeyöntem deanne öğretir . Ağrı yönetimi içinkontrollü nefesanne , antrenör ve sağlık personeli arasında daha kolay iletişim sağlar .