|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | genç Sağlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Çocuğunuzla Nasıl Konuşulur?

1. Erken başlayın. Çocuğunuzla önemli konular hakkında konuşmaya, gençken başlarsanız daha kolay olur. Bu şekilde, sizinle her konuda konuşmaya alışacaklar ve büyüdükçe sorunlarıyla size gelme olasılıkları da artacaktır.

2. Açık ve dürüst olun. Gençler sahte bir ürünü bir mil öteden fark edebilir, bu nedenle çocuğunuza karşı dürüst olmanız önemlidir. Olayları abartmaya çalışmayın veya bildiğinizden daha fazlasını biliyormuş gibi davranmayın. Çocuğunuz size bilmediğiniz bir şey sorarsa dürüst olun ve bunu söyleyin.

3. Çocuğunuzun sözünü dinleyin. Çocuğunuzun sadece söylediklerini değil, söylediklerini de gerçekten dinleyin. Beden diline, ses tonuna, söylemediklerine dikkat edin.

4. Çocuğunuzu duygularını ifade etmesi konusunda teşvik edin. Çocuğunuza kızgın ya da üzgün olsalar bile duygularını ifade etmenin sorun olmadığını bildirin. Çocuğunuzu yargılamayın veya onun sorunlarını onun yerine çözmeye çalışmayın. Bırakın havalansınlar ve yanlarında olun.

5. Destekleyici olun. Çocuğunuza ne olursa olsun onun yanında olduğunuzu hissettirin. Hata yapsalar bile onları koşulsuz sevdiğinizi bilmeleri gerekir.

6. Çocuğunuza problem çözmeyi öğretin. Çocuğunuzu kendi sorunlarına çözüm bulmaya teşvik edin. Hata yapmalarına izin vermekten korkmayın. Hatalar gençlerin nasıl öğrendiğini ve büyüdüğünü gösterir.

7. Sabırlı olun. Bir gençle güven ve iletişim kurmak zaman ve çaba gerektirir. Çocuğunuz size hemen açılmazsa cesaretiniz kırılmasın. Onlarla konuşmaya devam edin ve onları önemsediğinizi gösterin. Sonunda yardıma ihtiyaç duyduklarında size gelecekler.

Genç çocuğunuzla konuşmaya yönelik bazı ek ipuçlarını burada bulabilirsiniz:

* Rahat bir ortam bulun. Çocuğunuz rahatladığında ve dinlemeye zaman bulduğunda onunla konuşun.

* Açık uçlu sorular sorun. Bu sorular gençleri evet/hayır sorularından daha fazla konuşmaya teşvik eder.

* Gençinizin mahremiyetine saygı gösterin. Eşyalarına göz atmayın veya günlüklerini okumayın.

* Sınırları ve beklentileri belirleyin. Çocuğunuza ondan ne beklediğinizi bildirin ancak makul ve esnek olun.

* Olumlu bir rol model olun. Gençler hayatlarındaki yetişkinleri izleyerek öğrenirler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]