|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | genç Sağlık
Sağlığı ve Hastalıkları

ErgenlerdeAhlak Gelişimi Hakkında

Ergenler çocukluk ve yetişkinlik arasındaki belirsizlik bir tür vardır . 2005 yılında , Dr Ruben Gur , PennsylvaniaÜniversitesi'nde psikoloji profesörü , şöyle yazdı: "kanıtlarbeyin20'li yaşların kadar olgun olmaktan olmadığı güçlüdür. " Ergenler "gelecek için planlama , dürtüsellik , yargılama sonuçları [ ve ] öngörü . " Dahil olmak üzere ahlak herhangi bir makul tanımını şekillendirmek bilişsel süreçler üzerinde kontrol kazanmasürecinde hala Ergen ahlaki gelişim sadece ebeveynler ve eğitimciler için bir husustur , amaceza adalet sistemi için , bilim adamları ve terapistler .
Ne " ahlak gelişimi " birçok yorumu varken ,etkili teoriler psikologlar tarafından ortaya koymak

Jean Piaget ve Lawrence Kohlberg bu ahlak varsayalım tanımı , sosyal normlar ve sözleşmelere uymanın ötesinde . Chicago'daki IllinoisÜniversitesi'nden Profesör Larry Nucci olarak ahlakı tanımlar "refah , hak ve kişilerin adil muamele ilgilendirmeyen kişinin kavramları , akıl ve eylemler . " Yakalanmış ve ceza korkusuyla çalmak veya cinayet için tercih İnsanlar ahlaki bir seçim yapmak değildir . Ne olursa olsun yasalar veya sosyal sözleşmelerin " yanlış " gibi etkinlikleri görüntülemek İnsanlar ahlak tarafından yönlendirilir.
Teorileri

Piaget,final , bilişsel gelişimi dört aşamadan tespit sahne , "Örgün Operasyonlar , " ergenlik döneminde meydana gelen . Onlar akıl ve katı nesneler ve gözlemlenebilir gerçeklik , ergenler dikkate çeşitli bakış puan alarak , tamamen soyut olarak düşünmek mümkün hakkında soyut düşünmeyeteneği geliştiği"Beton " aşamasında ötesine geçmek .

Kohlberg Piaget'nin çalışmaları genişletilmiş ve ergenlerüçüncü ve dördüncü aşamalar içinde yere düşen , ahlaki gelişim altı aşamalarını teorize . 3. Etapta , " İyi Kişilerarası İlişkiler , " hakkın duygusu ve yanlış bu genç insanlar aslında kendi yerel toplulukların --- aile üyeleri , arkadaşlar ve üyeleri bilmek için neyin en iyi dayanmaktadır. Sahne 4 , onlar bir bütün olarak toplum açısından daha geniş düşünüyorum . Onların ahlak yasaların ve sosyal normlara bağlı , ama onlar böyle kanunlar ve normlar önemli neden bir daha sofistike bir anlayışa sahip olduğunu .
Biyoloji

iken ergenler ahlak Kohlberg ve Piaget tarifseviyesine erişebilir , beyin araştırmacılarınkeşifleri bu gençler ahlak duygularını üzerinde sürekli hareket etmesini beklemek hiç mantıklı olsun veya olmasın sorgulanmasına . 2004 yılında ,Amerikan Barolar Birliği Harvard, UCLA ve Ruh SağlığıUlusal Enstitüsü bilim adamları tarafından yapılan ortak beyin araştırmaları bildirdi. Onlarfrontal lob dışında herhangi bir aşamadagenç yıllarda daha değişiklik geçer ve NIMH araştırmacı Jay Giedd göre " , henüz inşa ediliyor bitmiş değil " olduğu bulundu . Buna ek olarak,ABA hormonal değişiklikler ahlaki muhakemeyi geçersiz ve riskli davranışlara yol açabilir duygusal karışıklıkların sebep olduğunu belirtiyor .
Sosyal

Dartmouth College psikoloji profesörü Abigail A. Faktörler Baird ergenlerin ahlaki gelişim süreci ve akranları ile olan etkileşimleri bilgi asimile etme yeteneğimizi bağlı 2006 yılında yazdı. Bazı kuramcılar eş ebeveynlerinden daha ergenlerin ahlaki gelişiminde bir etkisi daha olduğunu iddia ederken , Bairdebeveyn rol değiştirir önerir , ama azalmaz. Akranlargencin gelişen ahlaki bakışkarmaşık süreci eklenir , ancak anne şekli yardım etmeye devam .
Eğitim

Dr . Baird ahlak üzerinde tek taraflı konferanslar ergenler üzerinde çok az etkiye sahip olduğunu belirtiyor . Kohlberg eğitimciler ahlaki ikilemler poz ve bunları çözmek için öğrencilere sormak hangi ahlaki gelişimini , teşvik bir Sokratik yöntemi savundu . Öğrenci ahlaki onun seviyesine göre bir cevap sağladığında ,öğretmen sadece ahlaki bir üst düzeyi tarafından çözülebiliröğrenci için bir çatışmasorunu karmaşıklaştıran oluşturur ve daha fazla bilgi sağlar .


sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]