|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Diz Değiştirme Ameliyatından Sonra Birisi Ne Kadar Yürümelidir?

Diz protezi ameliyatı yapabileceğiniz en büyük, en karmaşık ortopedik ameliyatlardan biridir. Kemiğin çıkarılmasını ve prostetik cihazların yerleştirilmesini içerir. Kas, tendon ve sinüs yeniden düzenlenir ve yeniden birleştirilir. Vücut iyileştikten sonra, birçok hasta eski hayatlarının ne kadarını geri alabileceklerini merak ediyor. Normal aktiviteler yapamadıklarından korkacaklar. En yaygın kaygılardan biri iyileşme yaşanırken ne kadar yürüyeceğimizdir.

Cerrahi

Ameliyatı anlayarak başlayın. Her bakımdan büyük, diz protezi ameliyatı büyük kemik bölümlerinin çıkarılmasını ve protez parçalarının vücuda yerleştirilmesini içerir. Aylarca bir fizik tedavi yapılacak ve diz çevresindeki kasların yeniden inşa edilmesi ve yeniden yapılması gerekecek. Koridorda yürürken bile zaman, emek ve sabır alacak. Bu nedenle, ilk ameliyat sonrası yürüyüşe çıkmayı düşünmeden önce doktorunuzla görüşün ve rehabilitasyonunuzun sizi temel bilgiler için hazırladığından emin olun.

Bebek Adımları

Kendinizi hızlandırın. Ameliyatınızı takip eden aylarda en basit yürümeden daha fazlasını yapmayı denemeyin. Bacağınızın ve dizinizin nasıl hissettiğine çok dikkat edin. Genellikle, ilk sorun belirtisi yorgunluktur. Bu acının öncüsüdür. Ağrı, ne pahasına olursa olsun durmak ve daha fazla ileri gitmek demek değildir. Dizini değiştirmek için daha önce travma geçirdin. Ağrı, hasarın meydana geldiği anlamına gelir ve daha fazla hasarı önlemek için ne yapıyorsanız onu durdurmanız gerekir. Bu nedenle küçükten başlayın ve mesafenizi ve seviyelerinizi artırmak için yavaş çalışın.

No Set Distance

Bir hastanın yürümesi veya yürümemesi için tam bir mesafe bıraktığında belirlenmiş bir mesafe olmadığını anlayın. diz protezi ameliyatından iyileşme. Mesafe, hastadan hastaya, yaş, zindelik, ağrı toleransı, kuvvet vb. Değişkene bağlı olarak değişecektir. Belirlenmiş bir kural yoktur. Hatırlanması gereken tek kural, değiştirilen ek yerine zarar vermek istemediğinizdir ve bacağın yorgunluğuna çok dikkat etmek, hasara neden olmadığından emin olmak için anahtarınızdır. Kas gücünüzü ve dayanıklılığınızı artırmak için, ağrıya neden olmadan mesafenizi yavaşça artırın. Ne pahasına olursa olsun, yeni dizinizi germek ve hasara neden olmaktan kaçının.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır