|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Hava Temizleyicilerin Zararlı Etkileri

İç hava temizleyicileri, ozon, küf, polen, toz ve evcil hayvan kepekleri gibi yaygın iç ve dış kirleticilerin havasını temizleyen cihazlardır. HEPA hava temizleyici, piyasadaki en iyisi olarak kabul edilir ve Happy Living'e göre yüzde 99,97 oranında etkilidir. Diğer hava temizleme sistemleri, çeşitli nedenlerden dolayı etkin olmayabilir; HEPA filtreleri yerine ozon kullanan hava temizleyicilerin insanların sağlığı üzerinde zararlı etkilere neden olduğu görülmüştür.

Hava Kirleticileri

Bazı hava temizleme şirketleri zehirli iç mekan kirleticilerini temizlediğini iddia ediyor. Ozon, üç oksijen atomundan oluşan, iç ve dış mekanlarda oldukça reaktif olan yaygın bir gazdır. Ozona maruz kalmak tehlikelidir. Bu temel seviyedeki ozon, iki ana hava kirletici sınıfı arasında reaksiyona girdiğinde zararlıdır: uçucu organik bileşikler ve azot oksitler - çoğunlukla insan yapımı kirleticilerden (benzin, kimyasal tesisler ve diğer endüstriyel ürün) yayılır. MSNBC Tüketici Raporları'na göre, hava temizleyicilerin bazı zehirli troposfer ozon seviyelerini iç ortamdan uzaklaştırmaları beklenmektedir. Bununla birlikte, Tüketici Birliği 2005’te, bazı hava temizleyicilerin havadaki ozon kirletici maddelerin giderilmesinde etkisiz olduğunu tespit etti. Ozondaki üçüncü atom kendisini diğer iki atomdan ayırdığında, kimyasal bileşimlerini değiştirerek kendisini havadaki diğer maddelerin moleküllerine yeniden bağlar. Hava temizleme sistemi, ozon molekülünün kimyasal bileşimini yeniden yapılandıramaz. Bu nedenle, bir hava temizleyicinin ozon kirliliğini ortadan kaldırdığı veya filtrelediği iddiaları tartışılabilir.

Sağlık

Bazı hava temizleyicileri üreticileri, hava ürünlerinin ozon elektrik yüklerini "enerjili oksijen" veya "saf hava" olarak ürettiklerini iddia ediyorlar. solunması için sağlıklı bir oksijen türü olarak. ABD Çevre Koruma Ajansı, birçok hava temizleyicisinin gerçekten de ozon gazı ürettiğini belirtmektedir. Ancak, bu ozon gazları her zaman güvenli değildir. Ozon solumak astım ve diğer bronş rahatsızlıklarını şiddetlendiren kişinin ciğerlerine zamanla önemli derecede zarar verebilir. MSNBC'ye göre, solunan düşük miktarda ozon bile göğüs ağrısı, öksürük, nefes darlığı ve boğaz tahrişine neden olabilir. Ozon ayrıca vücudun solunum yolu enfeksiyonlarıyla savaşma yeteneğini tehlikeye atabilir. Sağlıklı akciğerler, hava temizleyicilerin ozonuna maruz kaldığında solunum güçlüğü çekebilir. Ozona maruz kaldığında egzersiz yapmak, daha fazla miktarda ozonun solunmasına neden olarak zararlı solunum etkilerini arttırır. Düşük seviyelere maruz kaldığında hızlı bir iyileşme meydana gelebilirken, bazı sağlık koşulları kötüleşebilir ve yüksek seviyede hava temizleyici ozon seviyesine maruz kaldığında daha yavaş bir iyileşme süresi alabilir.

Hava Temizleyici İyonlaştırıcı

Ev Temizleyici Uzman devletler "Ozon havasının saflaştırılması, çoğu alerjiye neden olan parçacıklar dahil olmak üzere havadan (örneğin toz ve polen) parçacıkları temizlemez." Hava temizleyicinin iyonlaştırıcı özelliğinin, negatif ve pozitif yüklü iyonları havaya ayırarak ve iyonların yakındaki yüzeylere yapışmasına veya havaya karışmasına izin vererek ortak iç mekan kirletici maddelerini dağıtmaya yardımcı olması beklenir. İyonlaştırıcıların - Ev Temizleme Uzmanının belirttiği gibi - toz parçacıklarını, tütün dumanını, polen veya mantar sporlarının uzaklaştırılmasında etkisiz olduğu bulundu çünkü parçacıkları duvarlara ve zemine "itmek için" yüksek miktarda iyon üreteme yeteneğine sahip değiller. "

Filtrasyon

ABD Çevre Koruma Ajansı'na göre, son çalışmalar, filtreler kirlendiğinde önemli ölçüde düşen kalıcı elektrostatik alanlara sahip filtrelerin düşük verimliliğini kanıtladı. Bir filtrenin değiştirilmemesi veya temizlenmemesi, bir birey uygun şekilde filtrelenemeyen dağınık hava kirletici maddeleri soluduğunda önemli solunum problemlerine neden olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]