| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Karnımdaki Kaynama

Kaynama sıvıları, midenizin derisi de dahil olmak üzere, kıl foliküllerinin bulunduğu her yerde cildiniz üzerinde oluşabilecek irinlerle dolu topaklardır. Kaynama Kümeleri, karbür olarak bilinir. Kaynama, bireylerin birçok ter bezinin olduğu bölgelerde ortaya çıkma eğilimindedir. Kaynamalarda bazen altta yatan sağlık sorunlarının bir işareti olabilir.

Nedenleri

Saç köklerinin enfeksiyonuna genellikle bakteri neden olur. Staphylococcus aureus olarak bilinen bakteriler, midedeki kaynamaların en sık nedenidir. Bu bakteriler normalde cildinizde bulunur ve cildinize bir kesik, çizik veya başka bir zarar geldikten sonra midenin cildine nüfuz ederek enfeksiyona neden olur. Kaynamalara ayrıca zayıf bir bağışıklık sistemi neden olabilir.

Belirtiler

Kaynama ağrıları, genellikle 3 ila 4 santimetre çapında ağrılı kırmızı çarpmalardır. Görünüşünden sonra, kaynamaya kadar irin ile kaynar. Kaynalara, kaynamaya yayılan ateş ve kırmızı çizgiler eşlik eder. Kırmızı çizgiler, enfeksiyonun lenfatik sisteminize yayıldığının bir işaretidir.

Tedavi

MayoClinic.com'daki uzmanlara göre, çoğu kaynatma işlemi iki haftada tedaviye gerek kalmadan çözülür. Bazı durumlarda, midenizdeki kaynama veya karbonhidratları tedavi etmek için tedavi gerekir. Midedeki kaynatmalar doktorunuz tarafından boşaltılabilir ve tekrarlayan kaynamalar için antibiyotikler önerebilir. Eğer kaynamalara zayıflamış bir bağışıklık sistemi neden olmuşsa, doktorunuz bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için ilaç yazabilir.

Komplikasyonlar

Tedavi edilmezse, karnınızdaki kayıklar ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Kaynamaların en yaygın ve tehlikeli komplikasyonu sepsistir. Sepsis, kanınızın bakterilerle zehirlenmesidir. Bu durum ateşe, titreme ve hayatı tehdit edici olabilir. Kayıklar ayrıca, kist yeterince derinse midenin cildinin de yaralanmasına neden olabilir.

Önleme

İyi bir kişisel hijyen uygulayarak karnınızdaki kaynamayı önleyebilirsiniz. Bu, cildinizi sabunla yıkamak, kesilen kısımları iyice temizlemek, hasarlı cildi kaplamak ve havlu, ustura, külot ve sünger gibi kişisel eşyaları paylaşmamak anlamına gelir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com