| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Yaşlılarda Fiziksel Gelişim

Yaşlılık, herkesin yaşadığı genel yaşlanma sürecidir. Vücudunuz günün her dakikasında yaşlanır, ancak değişiklikler günlük olarak fark etmek için çok küçüktür. Yaşlandıkça, fiziksel gelişiminiz dışsal ve içsel olarak değişmeye başlar. Her ne kadar bazı değişiklikler kaçınılmaz olsa da, vücudunuzun yaşlılıklarınızda nasıl uzun süre çalıştığını iyileştirmenin yolları vardır.

Görünüm

Yaşlılarda en belirgin değişiklik cilt inceltme ve kırışıklıklarını gösteren fiziksel görünümleridir. yaygınlaşmak. Kırışıklıklar yaşlandıkça daha şiddetli hale gelir çünkü cilt artık kollajen üretimindeki azalma nedeniyle elastikiyet göstermez.

Ayrıca saçlar gri veya beyaz olur ve incelmeye başlar. Saçların incelmesi vücudun her yerinde meydana gelir.

Beyin

Yazarı K. S. Berger'in "Gelişen Kişi" nde yazdıklarına göre, genç yetişkinlerden daha yavaş olduğunu düşünür. Daha yavaş düşünmek için suçlanabilecek birkaç faktör vardır; beyin yavaş hücreden hücreye iletim dürtüleri ve beyin kan akışının yavaşlaması nedeniyle daha az akışkan olması. -

Ayrıca, beyin fiziksel olarak küçülür. . Berger'in bildirdiğine göre, beynin büyüklüğünün küçülmesi, çoğunlukla prefrontal korteks tarafından kontrol edilen reaksiyon süresini ve hipotalamus tarafından kontrol edilen anıları hatırlama yeteneğini bozuyor.

Yaşlılar beyinlerini tutabiliyor zihinsel bulmacalar, okuma ve diğerleri ile sosyal etkileşim ile tatbik edilmiştir. Franklin Enstitüsüne göre, sık sık Bingo oynayan yaşlılar hafıza kaybını en aza indiriyor ve el-göz koordinasyonunu daha iyi hale getiriyorlar.

Vücut

Yaşlandıkça, kasların sertleşmeye başladığından beri daha az esnekliğe sahip olur. Bu sertleşme daha az hareket alanı sağlar. Berger’e göre, daha az denge ve güç de yaşayacaksınız.

Bu yaşlanmanın doğal bir parçası olmasına rağmen, egzersiz yaparak yaşadığınız kas kaybı ve esnekliği azaltabilirsiniz. Egzersiz yapmak sadece yaşlılar için kas gücünü artırmakla kalmaz, aynı zamanda kardiyovasküler, solunum ve sindirim sistemleri gibi ana vücut sistemlerinin çalışmasını da iyileştirir.

Sağlık Araştırma ve Kalite Ajansı'na göre, fiziksel aktivite yaşlılar için kalp hastalığı, kolon kanseri, diyabet, yüksek tansiyon, obezite ve düşme ve yaralanma riskini azaltır. Fiziksel olarak aktif olmanın faydalarından faydalanmak için hiçbir zaman yaşlanmazsınız.

Sorunlar

Gelişimsel sorunlar söz konusu olduğunda yaşlıların yaşadığı deneyimler, birincil ve ikincil yaşlanmaya bakmalısınız. Birincil yaşlanma evrenseldir ve ikincil yaşlanmanın çevresel bir etkisi vardır. Berger'e göre, kardiyovasküler hastalık hem erkek hem de kadınlar için önde gelen ölüm nedenidir ve ölüm riski yaşlılarda artmasına rağmen, birincil yaşlanma belirtisi değildir. Sigara içmek, egzersiz eksikliği, obezite ve yüksek kolesterol bu hastalığın altında yatan faktörlerdir. Öte yandan, yüksek tansiyon birincil yaşlanma olarak kabul edilebilir, çünkü tamamen sağlıklı yaşam tarzları yaşayanlar bile yüksek tansiyona maruz kalabilirler.

Organlar yaşlılar için en uygun düzeyde işlev göremediğinden, kalp hastalığı, felç, solunum hastalığı ve kanserde ölüm olasılığı artar. Alzheimer hastalığı da yaşlılarda sık görülür.

Centenarians

100 yaş ve üstü yaşayanlara centenarians denir. Boston Üniversitesi’nin yüzüncü yıl çalışmasına göre, 100 yaşına kadar yaşayan bireylerin ortak noktası olan birkaç faktör var. Örneğin, en az yüzde 50'si, ortalama bir kişiden daha uzun süre yaşayan “birinci derece akrabalar ve /veya büyükanne ve büyükbabalar” a sahiptir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com