|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Hepatit B için Diyet

Hepatit B, viral bir enfeksiyonun neden olduğu bir karaciğer hastalığıdır. Hepatit B için özel bir diyet yoktur, ancak federal diyet kurallarına bağlı kalmak sağlıklı bir karaciğeri destekleyebilir. Karaciğer hastalığı için sağlıklı bir diyetin amacı hastalığın ilerlemesini önlemek ve yeni karaciğer hücreleri oluşturmaktır.

Hepatit B

Hepatit B, hepatit B virüsünün (HBV) neden olduğu bir karaciğer enfeksiyonudur ve akut veya kronik olabilir. Kronik hepatit B karaciğer yetmezliğine, karaciğer kanserine, karaciğer sirozuna ve böbrek sorunlarına yol açabilir. Mayo Clinic, hepatit B'nin semptomlarının karın ve eklem ağrısı, koyu renkli idrar, iştahsızlık, bulantı, kusma, halsizlik, halsizlik ve sarılık olduğunu söylüyor. HBV virüsü kan, tükürük, semen ve vajinal sekresyonlar yoluyla yayılır; hamile bir kadından bebeğine de aktarılabilir.

Diyet

Hepatit Vakfı International (HFI), iyi beslenmenin HBV tarafından zarar görmüş yeni karaciğer hücrelerinin oluşmasına yardımcı olabileceğini ve sık sık yetersiz beslenmenin önlenebileceğini söylüyor kronik karaciğer hastalıkları ile ortaya çıkar. Hepatit B'li kişiler protein alımlarını izlemelidir, çünkü çok fazla protein zihinsel karışıklık ile karakterize bir durum olan hepatik ensefalopatiye neden olabilir. Ensefalopati, karaciğerin kullanabileceğinden daha fazla protein olduğunda ortaya çıkar, bu da beyin fonksiyonuna müdahale eden toksinlerin birikmesine neden olur. HFI, bir kişinin günlük olarak ihtiyaç duyduğu protein gramının kilo cinsinden ağırlığının yarısına eşit olduğunu söylüyor.

Hepatit B ile kalori alımının izlenmesi önemlidir, çünkü fazla kaloriler karaciğer fonksiyon bozukluğuna katkıda bulunabilir ve yağa neden olabilir karaciğerde birikintiler. HFI günde vücut ağırlığının kilogramı başına 15 kalori önerir ve aşırı tüketildiğinde kalp hastalığına ve kilo alımına katkıda bulunduğundan, yağın günlük kalorinin yüzde 30'undan daha azını sınırladığını söyler. HFI ayrıca sodyum (tuz) sınırlı olması gerektiğini, çünkü yüksek miktarlarda sıvı tutulmasına neden olabileceğini söylüyor. Yüksek sodyumlu yiyecekler konserve yiyecekler, soğuk etler, atıştırmalık yiyecekler ve mayonez ve ketçap gibi çeşniler içerir.

Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi (UMMC) antioksidanları yüksek olan yiyecekleri yemeye teşvik eder. Antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin ve toksinlerin neden olduğu zararlardan korur ve kronik hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Antioksidanları yüksek gıdalar, meyveler, sebzeler ve tam tahıllar gibi bitkisel gıdaları içerir.

Alkol

HFI, hepatit B ile yaşayan insanların alkol alımını önlemesi veya ciddi şekilde kısıtlaması gerektiğini, çünkü alkol karaciğere daha fazla zarar verebilir ve yeni karaciğer hücrelerinin iyileşmesini ve büyümesini önler. Alkol ayrıca karaciğer fonksiyon testlerine müdahale edebilir ve yanlış yorumlanabilir.

Takviyeler

UMMC'ye göre, karaciğere faydalı olabilecek antioksidan özellikli takviyeler, C vitamini, koenzim Q10, asetil-L-karnitini, Probiyotikler, N-asetil sistein ve SAMe. UMMC ayrıca cordyceps, süt devedikeni, meyan kökü ve reishi mantarı gibi bitkilerin hepatit B'yi iyileştirebileceğini söylüyor. Hepatit B'li bireylerin takviye veya bitki almadan önce bir doktora danışmaları gerekir. Takviyeler ve şifalı bitkiler Gıda ve İlaç İdaresi tarafından düzenlenmemektedir ve güvenlik veya etkinlik ile ilgili bilimsel araştırmalardan yoksun olabilirler.

İpuçları

UMMC, hepatit B nedeniyle mide bulantısı veya iştahsızlık yaşayan bireylerin bulabileceğini söylüyor birkaç büyük öğün yerine gün boyunca küçük öğünler yemeye yardımcı olur. HFI, hepatit B hastalarına, ağızlarında bulunan yiyecekleri paylaşmaktan kaçınmaları gerektiğini hatırlatır, çünkü HBV tükürük gibi bedensel sıvılarla bulaşabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır