Periodontal cerrahi, periodontal hastalığa sahip olmanın sonucu olan masraflı bir işlemdir. Periodontal hastalığın önlenmesi kötü ağız hijyeni ve gelecekteki birçok komplikasyonun önlenmesinde önemlidir.
Gerçekler
Periodontal hastalık, ağızdaki destek dokusunu etkileyen bir hastalıktır. Amerikan Diş Hekimliği Birliği'ne göre diş eti hastalığının iki ana evresi var. Bu evreler arasında gingivit, daha az şiddetli evre ve periodontit bulunur.
Belirtiler
Periodontal hastalıklarla ilgili çok sayıda belirti ve semptom olmasına rağmen, hastalığa sahip olduğunuzu fark etmek mümkündür. Ada.org'a göre aşağıdakiler belirtilerdir: kolayca kanama eğiliminde olan diş etleri; büyütülmüş, hassas ve kırmızı renkte sakızlar; diş etlerinin dişlerden çekilmesi; sürekli ağız kokusu veya ağızda kötü tat; gevşek kalıcı dişler; ısırıkta bir değişiklik; ya da kısmi protezlerin takılmasındaki bir değişiklik.
Cerrahi Tipler
Yourdentistryguide.com'a göre, diş eti hastalıklarını tedavi etmek için üç ana periodontal cerrahi türü vardır. Bunlar, kemiğin yeniden büyümesi için kemiği aşılayan doku yenilenmesini; diş ve diş eti arasındaki boşluğu azaltan cep eleme ameliyatı; ve cep ebadını azaltmak için kullanılan lazer tedavisi. Periodontal cerrahi çok fazla paraya mal olabilir, bu yüzden iyi bir diş sigortası çok faydalıdır.
Maliyet
Periopeak.com, kadran başına periodontal bir ameliyatın maliyetini ortalama olarak 1.500 ila 2.200 $ arasında bir yer olarak tahmin etmektedir. Ancak bu sayı, tüm faktörleri dikkate almaz. Periopeak.com, belirli bir duruma, ameliyatı yapan diş hekimine, ekstraksiyonların sayısına, kemik greftlerinin gerekip gerekmediğine, ne kadar malzeme kullanıldığına ve dişlerin kaybedilmesine bağlı olarak maliyetin değişebileceğini belirtmektedir. Yourdentistryguide.com, diş eti hastalığı tedavisinin maliyetini 500 ila 10.000 $ arasında tahmin ediyor. Yourdentistryguide.com ayrıca kullanılan teknolojiyi, diş hekiminin yerini, sigorta poliçelerini ve cerrahi maliyeti etkileyen diğer faktörler olarak gerekli tedaviyi de listeler.
Önleme
Periodontal hastalığın önlenmesi ve muhtemel pahalı periodontal cerrahi ile doğrudan ilişkilidir. birinin yaşam tarzı. ADA, diş eti hastalığının gelişmesini önlemek için kaçınılması gereken çok sayıda risk faktörünü listeler. Bu risk faktörleri arasında tütün kullanımı veya çiğneme, bazı ilaç türleri, hatalı doldurma, hamilelik ve oral kontraseptif kullanımı yer alır. Diğer riskler arasında diyabet, uygun olmayan köprüler ve düz olmayan dişler vardır. Hastalıkları ve ardından periodontal ameliyatı önlemenin en kolay yolu, düzenli olarak fırçalayarak ve diş ipi kullanarak iyi bir ağız hijyeni uygulamaktır. Bir diş hekimini düzenli olarak ziyaret etmek ve sağlıklı bir diyet sürdürmek de önemlidir.