Diş ağrısı genellikle sürekli zonklama veya donuk ağrı şeklinde görülür. Diş ağrısı ve diş ağrısının birçok nedeni vardır ve bunların hepsi diş problemleriyle ilişkili değildir. Yürürken diş ağrısı çekiyorsanız, altta yatan neden ağızda, sinüslerde veya kulak kanalında bir enfeksiyon olabilir.
Diş Ağrısının Yaygın Nedenleri
Diş ağrısına en çok diş neden olur. hem çocukları hem de yetişkinleri etkileyebilecek çürüme. Bakteriler her zaman ağızda bulunurlar ve yediğiniz yiyeceklerde nişasta ve şekerler üzerinde büyürler. Gelişen bakteriler, dişlerin yüzeyini kaplayan plak olarak bilinen yapışkan bir madde oluşturur. Asitler plaktaki bakteriler tarafından üretilir ve dişlerin emaye kaplamasıyla yeme potansiyeli vardır. "When it does, a cavity forms.", 3, [[Boşluklar, belirli sıcaklıklardan ve yiyecek türlerinden keskin ağrılara ve ayrıca genel ağrılar ve donuk boğulmalara neden olabilir.
Impactted Wisdom Teeth
Bilgelik dişleri daha sonra yaşamda gelişir ve sıklıkla diş etlerinin altında önemli miktarda sakızların altında kalır. hayatının bir kısmı. Etkilenmiş kalıyorlarsa ya da kısmen etkilenmişlerse, bilgelik dişleriyle diş etleri arasında yiyecek sıkışırsa enfeksiyon potansiyeli vardır. Bir enfeksiyon diğer dişlere, çene kemiğine, kulaklara ve hatta boğaza kadar uzanan diş etlerinin şişmesine ve ağrıya neden olabilir. Bu tür bir ağrı, yürürken kısmen diş ağrısına neden olacak yürüme veya kuvvetli hareketlerle ağırlaşma potansiyeline sahiptir.
Sinüzit
Sinüzit, sinüsleri etkileyen bir sinüs enfeksiyonu için kullanılan teknik terimdir. üst azı dişlerinin üstünde bulunur. Üst azı dişlerinin kökleri sinüs boşluklarına yayılabildiğinden, sinüs boşlukları iltihaplanırsa onlar da atıp ağrıyabilir. Bir sinüs enfeksiyonu diş ağrısı, sinüzit mevcudiyetinde diş ağrısının resmi teşhisidir.
Sinüzitin sık görülen belirtileri burun tıkanıklığı ve tıkanıklığı, burundan kalın sarı veya yeşil akıntı, daha az koku ve tat hissi, ve gözler, burun, yanaklar, alın ve üst çene ve dişlerin etrafındaki basınç ve ağrı. Baş ve sinüs basıncı, yürüme ve şiddetli hareketlerle daha da kötüleşebilir; bu da diş ağrısına neden olur veya artar.
Diş ağrınızın sinüzitten kaynaklandığından şüpheleniyorsanız, tedavi seçeneklerini tartışmak için doktorunuza başvurun. Çoğu durumda, bir sinüs enfeksiyonu diş ağrısı, sinüs enfeksiyonu tedavi edildiğinde ve çözüldüğünde temizlenecektir. Değilse, diş hekiminizden bir randevu alın. Dişlerinizi kontrol edebilir ve diş ağrınız için başka olası nedenler arayabilir.
Kulak Enfeksiyonları
Kulak kanalı olarak da bilinen kulak enfeksiyonları kulak kanalında ve çenede şişlik, hassasiyet ve ağrıya neden olabilir. ve dişlerin yakınlığı bir kulak enfeksiyonunun ayrıca dişlerin ağrımasına ve atmasına neden olabilir. Yürüme, enfekte olmuş kulak zarını ve kanalı tıkayabilir, bu da dişlerde ağrı gibi ağrı semptomlarını kötüleştirebilir. Kulak enfeksiyonları genellikle bir çeşit enfeksiyondan kaynaklanır ve antibiyotiklerle tedavi edilir. Kulak enfeksiyonunu temizlemek genellikle ilişkili diş ağrılarını giderir.
Diş Hekimi Ne Zaman Görmeli
İlgili ağrıların tedavisi sonrasında diş ağrınız geçmezse veya aniden kötüleşirse, hemen dişçinize bakın. Diş ağrısı, diş eti, diş eti, sinir veya çene problemlerinin bir işareti olabilir ve tedavi edilmezse bırakılabilir ve komplikasyonlara neden olabilir.