Gevrek dişler tehlikelidir, çünkü kırılabilir veya düşebilirler. Diyetiniz, genetik, kemik gelişimi ve alışkanlıklarınız dişlerinizin durumunu etkiler. Yine de, bazı insanların kırılgan dişleri, belirli tıbbi koşullardan dolayıdır. Gevrek dişleri olanlar, bazı şeyleri yemekten ve içmekten kaçınmalıdır. Buzlu çay, yanlarında olanlar için büyük bir hayır-hayır. İyi ağız sağlığı ve alışkanlıkları, tıbbi durumlar söz konusu olduğunda bile kırılgan diş şansınızı azaltacaktır.
Periodontal Hastalığı
Periodontal hastalık diş etlerinden, dişlerden ve çene kemiklerinden biridir. Dişeti iltihabı ile başlar ve kırmızı ve şiş diş etleri belirtileri olabilir. Sonunda tedavi edilmezse, dişlerinizin yapısının bozulduğu periodontal hastalığa ilerler. Gevrek dişler hastalığın daha ileri evrelerinde ortaya çıkar.
Osteoporoz
Osteoporoz, genel olarak kırılgan kemiklere neden olan bir hastalıktır. Dişler, özellikle hastalık yaşı olanlar gibi etkilenebilir. Çene kemiği yoğunluğu düşük olanlar diş kaybetme riski en fazladır. Osteoporoz teşhisi konduysa, kapsamlı bir sözlü sınav için diş hekiminize başvurun.
Böbrek Hastalığı
Böbrek hastalıkları sadece ağızda nefes almanıza ve tat almanıza neden olmaz, kemik kaybına da yol açar. Çenedeki kemik etkilenirse, kırılgan ve gevşek dişler ortaya çıkabilir. Böbrekler düzgün çalışmadığında, güçlü dişler için önemli olan kalsiyumu etkili bir şekilde işlemezler.
Sinir Değişiklikleri
Azaltılmış sinir dokusu, daha az sinir dokusunun uyarılması anlamına gelir. Bu yaşlandıkça olur. Bu yüzden yemek yediğinizde, içtiğinizde veya hatta dişlerinizi kırdığınızda, dişler neler olduğunun farkında değildir. Sinir aktivitesindeki azalma kesinlikle University of Missouri Extension web sitesine göre kırılgan dişlere neden olabilir.