Yontma diş, kozmetik bir kusurdan daha fazlasıdır. Dişin sert emayesine zarar verdiğinizde, tedavi edilmezse hasar yayılabilir. Tedavi edilmediğinde, yontma diş gibi basit bir şey daha da zarar görebilir veya hatta enfekte olabilir, bu nedenle yontma dişler gibi sorunlara derhal müdahale etmek en iyisidir. Talaş küçükse, talaşlı bir dişi evde tedavi etmek mümkündür, ancak diş hekimi ziyareti ile devam etmelisiniz. Kendinizin yapabileceği bir tedavi, bir dişçiyi hemen göremiyorsanız hızlı bir şekilde düzeltilebilir.
Ağzınızı ılık suyla çalkalayın. Kırılan parça varsa, onu da durulayın ve saklayın. Evde tedavinizi diş hekimine yaptığınız bir seyahatle izlerseniz, diş uzmanlarının önerdiği gibi, diş hekiminiz çipi geçici olarak sabitlemek için dişinize tekrar yapıştırabilir.
Yontma dişin ağrısına maruz kalırsanız, asetaminofen veya reçetesiz satılan başka bir ağrı kesici alın.
Hasarın küçük olması durumunda, çipi zımpara tahtası ile törpüleyin. Dişlerinizdeki küçük talaşlar için, bunları kendiniz dosyalayabilirsiniz. Daha büyük cipsler için diş hekiminizi ziyaret etmeniz gerekir. Dişi eğmeyi seçerseniz, aynanın önünde yapın, böylece ne yaptığınızı görebilirsiniz. Dişi çok fazla eğmeyin.
Dişçiyi daha sonra ziyaret etmeyi planlıyorsanız veya talaşı kendiniz açamıyorsanız, talaşı yumuşak balmumu ile kapatın Yanaklarınızın veya dilinizin içini keskin kenardan kesmeyin.
Dentemp'i dişe uygulayın. Dentemp, çoğu eczanede ve eczanede satılan bir üründür ve hemen dişçiyi ziyaret edemediğiniz durumlarda, yontma dişler için tasarlanmıştır. Dentemp diş yüzeyini düzgünleştirir ve yaralanmayı önler. Dişteki çok küçük talaşlar için bu sorunu çözebilir, ancak çene veya diş etlerinde gizli hasar olup olmadığını kontrol etmek için diş hekimi ile görüşmek isteyebilirsiniz.
Gerekenler
Yumuşak balmumu
Zımpara tahtası
Asetaminofen veya diğer ağrı kesici
Dentemp kiti