Burun kılları kesildiğinde veya cımbızlandığı zaman iç içe geçmiş bir burun deliği kılı oluşur. Büyüyen, iç içe geçmiş bir burun deliği kılı, kesildikten sonra cilde geri dönüş yapar. Mayo Clinic, bunun ekstrafoliküler penetrasyon olarak kabul edildiğini söylüyor. Kıl folikülünün duvarı boyunca büyüyen bir iç burun deliği kılının transfoliküler bir penetrasyon olduğu kabul edilir. İçeri giren saçlar cilt içine ya da saç köklerine doğru büyüdükçe, alan kırmızılaşır ve iltihaplanır. Alan sivilce gibi görünebilir. Bölgedeki iltihap, burun deliğinin kırmızı görünmesine ve dış tarafında şişmesine neden olabilir.
Tedaviler
İç içe geçmiş bir burun kılını tedavi etmek, iç içe geçmiş kılları tedavi etmeye benzer. Burun deliği içine doğrudan iç içe geçmiş saça ve etkilenen burun deliğinin dışına sıcak bir kompres uygulamak kanın bölgeye daha fazla akmasını ve iyileşmeyi hızlandırmasını sağlayabilir. Ayrıca, kılları cildinizden çıkarmak için cildi iç içe geçmiş saçın etrafına hafifçe ovalamak için bir havlu kullanabilirsiniz.
Uyarı
İç içe geçmiş bir burun saçınız olduğunda enfeksiyon endişe vericidir. Burun, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, stafilok enfeksiyonuna neden olan bakteriler olan en yaygın staphylococcus aureus bölgelerinden biridir. Bu risk nedeniyle, iç kısımdaki tüyleri çizmekten kaçının, böylece cildiniz kırılmaz. Ek olarak, enfeksiyon kapma riskini en aza indirmek için etkilenen burun deliğinin iç kısmına reçetesiz antibiyotik merhem sürün. burun kılları tamamen. Bu mümkün değilse, saç kesmeden önce ve bir elektrikli burun saç düzeltici kullanmadan önce burun deliklerinizi temizleyerek iç içe bir burun kılı riskini en aza indirin. Burun kıllarını gidermek için cımbız kullanmak, kıl folikülü boyunca büyüyen ve aslında cildi sıkışmayan iç içe geçmiş kıllar olan gömülü burun deliklerine neden olabilir.
Dikkat Edilecek Noktalar burun kıllarını keser, doktorunu görmek için randevu alırsın. Kronik iç içe geçmiş tüyler reçeteli tedaviler gerektirebilir. Etkilenen burun deliğinin dokunulamayacak kadar sıcak olduğunu, aşırı hassas olduğunu ya da ateş yakmaya başladığını fark ederseniz doktorunuzun tavsiyesine başvurmalısınız. Bunlar, reçeteli antibiyotik gerektirebilecek bir enfeksiyonun belirtileridir.