Kanıtlar, D vitaminin DHT'nin, aksi halde dihidrotestosteron olarak bilinen üretimini engellediğini göstermez. Dihidrotestosteron, testosteronun bir türevidir. En sık androjenik alopesi ya da desen kellik ile ilişkilidir. Yüksek DHT seviyeleri bu hormona duyarlı herhangi bir folikülde saç kaybına neden olabilir. Saç dökülmesinin ilerlemesini önlemek ve tedavi etmek için başka bir tedavi şekli gereklidir, çünkü D vitamini yardımcı olmaz. Bu durumu tedavi etmek için D vitamini (veya başka bir takviye) almadan önce doktorunuzla konuşun.
DHT
Dihidrotestosteron, testosteronun bir yan ürünüdür. Amerikan Saç Dökülmesi Birliğine göre, testosteron saç foliküllerinin yağ bezlerinde bir enzim olan tip II 5-alfa redüktaz ile temas ettiğinde oluşur. Dihidrotestosteron, hormon alıcı saç foliküllerinin minyatürleşmesine, özellikle uzun süreli maruz kalmaya neden olabilir. Foliküllerin boyu küçüldükçe, saçın çevresi artık folikül artık saç üretmeyene kadar incelir ve kellik kazanır.
D Vitamini
D vitamini genel sağlığınız için gerekli olsa da, dihidrotestosteronun inhibisyonunda rol oynuyor gibi görünmektedir. D Vitamini, testosteronun bu hormona dönüşümünü engellemez ve vücuttaki tip II 5-alfa redüktaz miktarını azaltmaz. Eğer öyleyse, diyeti bu besinle desteklemek saç dökülmesinin ilerlemesini yavaşlatabilir. Diyet Takviyeleri Ofisi, D vitamini DHT'nin inhibe edilmesinde kullanım amacı olarak listelenmez.
Öneri
D vitamini dihidrotestosteronu inhibe etmek için kendi kendini reçete D yerine doktorunuzla konuşun. Tıp uzmanları en uygun tedavi şeklini önerebilirler. Erkekler için bu genellikle finasterid içerir. Bu reçeteli ilaç, tip II 5-alfa redüktaz üretimini inhibe eder, böylece DHT üretimini azaltır ve saç dökülmesinin ilerlemesini yavaşlatır. Kadınlar için spironolakton, simetidin ve hatta hormon replasman tedavisi vücutta DHT üretimini inhibe etmede faydalı olabilecek androjenlerin (veya erkek seks hormonlarının) azaltılmasına yardımcı olabilir.
Uyarı
Beğen diğer besinler, tamamlayıcı D vitamini yan etkilere neden olabilir. Daha yaygın olanlardan bazıları arasında aşırı susuzluk, ishal, kabızlık, kusma, iştahsızlık, kilo kaybı ve yorgunluk sayılabilir. Ayrıca özellikle yüksek dozlarda alındığında kemik ağrısı, kaşıntılı cilt ve ağrılı gözler ile de bağlantılıdır. D Vitamini, atorvastatin, kalsiyum kanal blokerleri ve digoksin dahil olmak üzere, bazı ilaçların etkinliğine de müdahale edebilir. Herhangi bir nedenle D vitamini almadan önce doktorunuzla konuşun.
, , ] ]