Kişisel hijyen, vücudunuzu temiz tutma sürecidir. Kendinizle ilgilenmeyi bıraktığınızda ve kişisel hijyen seviyenizin düşmesine izin verdiğinizde, hasta olma veya başkaları tarafından dışlanma riskini artırırsınız. Pahalı kişisel bakım ürünleri olmadan bile kişisel hijyen temellerini takip etmek kolaydır.
Enfeksiyon ve yayılma riskini azaltmak için ellerinizi günde birkaç kez yıkayın. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, yemek hazırlamadan ve yemek yemeden önce el yıkamayı teşvik eder; çocuk bezi değiştirdikten sonra; öksürdükten, hapşırdıktan veya burnunuzu bir dokuya üfledikten sonra; banyoyu kullandıktan sonra; ve hayvanlara dokunduktan sonra. Ellerinizi her yıkadığınızda ılık su ve sabun kullanın. Sabunlu bir köpük elde edin ve ellerinizi 15 ila 20 saniye ovalayın.
Nefes darlığı ve diş eti hastalığına neden olabilecek bakterileri çıkarmak için dişlerinizi günde en az iki kez fırçalayın ve diş ipi ile temizleyin. Diş fırçanız dişleriniz arasındaki tüm dar alanlara ulaşamadığından, bakteri oluşumuna neden olabilecek kalan yiyecek parçacıklarını gidermek için diş ipi kullanın. Doğru diş bakımı, gülümsemenizi beyaz tutmanıza yardımcı olur ve çürükler ile sağlıksız diş etleri olasılığını azaltır.
Yüzünüzü günde iki kez yıkayın. Ergenliğe ulaştığınızda, vücudunuz cilt değişiklikleri yaratan daha fazla hormon üretir. Derideki bezler sebum olarak bilinen yağlı bir salgı üretmeye başlar. Sebum birikebilir ve gözenekleri tıkayarak sivilcelere neden olabilir. Yüzünüzü sabahları ve yatmadan önce yıkayarak tıkanmış gözeneklerin önlenmesine yardımcı olabilir ve sivilce kopma riskini azaltabilirsiniz.
Düzenli olarak duş alın veya banyo yapın. Cildiniz vücudunuzun en büyük organıdır ve sabit ölü deri hücrelerinin dökülmesi ve yenileri ile değiştirilmesinden geçer. Ölü cilt, kir ve yağı çıkarmak için tüm vücudunuzu sabun ve suyla yıkamalısınız. Ergenler ve yetişkinler terlemeyi de engeller ve vücut kokusu geliştirebilirler. Aktif bireyler genellikle taze hissetmek ve vücut kokusunu kontrol etmek için günde bir kez banyo veya duşa ihtiyaç duyarlar.
Saçınızı düzenli olarak şampuanlayın. Deri gibi, saç folikülünün dibindeki yağ bezleri sebum üretir. Saçınızın kafa derisinin ve saç derisinin kurumasını önlemek için bazı sebumlara ihtiyacı var. Sebum üretimi yaşamınız boyunca değişir, gençlik yıllarında en yüksek miktara sahiptir. Saçınızı yıkamak yağı kontrol etmeye ve temiz ve yönetilebilir hissetmenize yardımcı olur. sporcunun ayağı veya kızarıklıklar. Yardım için tedavi veya ilaç önerebilecek bir dermatoloğa bakın.
Gerekenler
Sabun
Diş Fırçası
Diş Macunu
Dental diş ipi
Şampuan
, , ] ]