Cleveland Clinic'e göre, kaşıntı olarak da bilinen kaşıntı cildinin diyabetli insanlarda birçok nedeni olabilir. Örnekler arasında mantar enfeksiyonları, kuru cilt ve zayıf kan dolaşımı sayılabilir. Erken yakalanırsa çoğu cilt sorunu önlenebilir veya kolayca tedavi edilebilir. Bununla birlikte, tedavi edilmezse, bazı cilt sorunları enfeksiyona ve amputasyon dahil diğer ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Diyabetin kontrol altında tutulması cilt ile ilgili komplikasyonların önlenmesinde anahtardır.
Mantar Enfeksiyonları
Maya benzeri bir mantar olan Candida albicans, küçük kabarcıklar ve pullarla kaşıntılı kızarıklıklardan sorumludur. Mantar enfeksiyonları genellikle göğüslerin altı, parmaklar ve parmaklar arasında, tırnakların çevresinde, ağzın köşelerinde, koltuk altlarında ve kasıklarda olduğu gibi ılık ve nemli bölgelerde görülür. Mantar enfeksiyonlarının sık görülen üç şekli arasında spor kaşıntısı, sporcunun ayağı ve saçkıran vardır. Mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için ilaç tedavisi gerekli olabilir.
Eruptif Xanthamatosis
Amerikan Diyabet Derneği'ne göre, kontrolsüz kan glukozu ve yüksek kan trigliserit düzeyleri olan kişilerde erüptif ksatmatoz genellikle görülür. Bu durumda, deride, genellikle ellerin, ayakların, kolların, bacakların ve kalçaların sırtlarında, kırmızı halo ile kaşıntılı, sarı, sert, bezelye benzeri oluşumlar oluşur. Diyabet kontrolü bir kez yapıldığında, bu şişlikler kaybolur.
Zayıf Dolaşım
Kan damarlarının sertleşmesi ve daralmasının bir sonucu olarak, zayıf kan dolaşımı, genellikle alt bacakların ve ayakların kaşınmasına neden olur. Losyon kuru ciltte kaşıntıyı önlemede yardımcı olabilir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre kan şekeri seviyesini kontrol altında tutmak, tütün kullanımını ortadan kaldırmak ve fiziksel olarak aktif olmak dolaşımın artmasına ve bacak ve ayaklarınızın korunmasına yardımcı olabilir.
Necrobiosis Lipoidica Diabeticorum
Necrobiosis lipoidica diabeticorum Kaşıntılı ve ağrılı olabilen bir durum (NLD) kan damarı değişikliklerinden kaynaklanır. NLD genellikle bacakların alt bölgelerini etkiler ve mor renkli kenarları olan kabarık, balmumu ve sarı deri ile karakterize edilir. Yaralar açılmadığı sürece tedavi gerekli değildir.