Ortodontist diş tellerinizi çıkardıktan sonra, yerinde tutan diş tutkasının kalıntısı olabilir. Ortodontist ve diş hekimi çoğundan kurtulmanıza yardımcı olabilir, ancak bazıları dişlerinizde kalabilir. Düzenli fırçalama ve diş ipi temizlemesine ek olarak, diş tutkasını kendiniz çözmenize ve gidermenize yardımcı olacak uygulamaya geçebilirsiniz.
. Peroksit kabartma tozu kabarmasına neden olur, bu nedenle köpüklü bir dağınıklığı önlemek için peroksiti yavaşça kabartma tozu içerisine damlatın.
Elektrikli bir diş fırçasının ucunu kabartma tozu ve peroksit karışımına yerleştirin. Orta ila yüksek hızda, karışımı yaklaşık iki dakika dişlerinizin üzerinde gezdirin. Bu süre zarfında yutmayınız. Karışımlardan herhangi birini yutarsanız, tedaviyle ilgili kesin talimatlar için Poison Control merkezi ile irtibata geçin.
Diş tutkalını hafifçe kazımak için bir diş çekme kullanın. Peroksit ve kabartma tozu ile fırçalamak, kazımanıza yetecek kadar yumuşatabilir, ancak muhtemelen ilk koltukta değil. Diş minesini diş maşası ile sıyırırken dikkatli olun, çünkü diş minesinin kazara çıkarılması dişlerin ve diş çürümelerinin yumuşamasına neden olabilir.
Parçalanmasına yardımcı olmak için mumlu diş ipiyle diş ipi kullanın. Dişleriniz arasındaki boşluktan geçen çimento.
Ağızdaki gevşek diş tutkasından ve kalıntılardan kurtulmanızı sağlamak için her fırçalama, toplama ve diş ipi seansından sonra ağzınızı iyice durulayın.
İpucu
Diş tutkalını kendiniz çıkarmakta zorluk çekiyorsanız, diş tutkalını dişlerinizden doldurma ve temizleme konusunda bir diş hekimine danışabilirsiniz. Kabartma tozu ve peroksit ayrıca ağartıcının renginin solmasına yardımcı olur ve diş telleri yerindeyken elde edilen dişleri lekeler.
Gerekenler
Elektrikli diş fırçası
Kabartma tozu
Peroksit
Diş alevi
Diş ipi