Chrysin, bal, propolis ve Passiflora dahil bitkilerde bulunan bir diyet flavenoid'dür. Bodybuilders, Manoa'daki Hawaii Üniversitesi'ne göre, kısmen östrojen üretiminin azalmasıyla testosteron üretimini artırmak için chrysin takviyesi alıyor. Bununla birlikte, chrysin, bu amaç için etkili olma ihtimalinin düşük olmasına rağmen, diğer amaçlar için yararlı olabilir.
Bodybuilders tarafından kullanımı
C. Gambelunghe tarafından yayımlanan 2003 tarihli "Medicinal Food Journal" dergisinde yayınlanan bir makale. Test tüplerinde veya farelerin kullanıldığı önceki çalışmalar, chrysinin aromataz enziminin bir inhibitörü olduğunu göstermesine rağmen, kullanımının testosteron seviyelerini arttıracağı teorisine yol açtığında, insan testlerinin, chrysin ile takviye edildikten sonra idrar testosteron seviyelerinde bir artış göstermediği görülmüştür. Chrysin gerçekten testosteron seviyesini yükselttiyse, testosteronun idrar seviyeleri de artacaktır. Bu, kas kütlesi ve libidoyu arttırmak için kullanımın kontrendike olduğu anlamına gelir.
Teoriler /Spekülasyon
2008 yılında PR Barbosa tarafından "Tıbbi Gıda Dergisi" nde yapılan bir çalışmada farelerin katıldığı ve chrysin’in hafızayı etkilemeyen anksiyete karşıtı etki. Daha fazla araştırma insanlarda aynı etkiyi gösterirse, bu durum istenmeyen yan etkileri olan mevcut anti-anksiyete ilaçlarına olan ihtiyacı azaltabilir.
2005 yılında, "FEBS Mektupları" KJ Woo tarafından olası anti-kanser gösteren bir çalışmayı içeriyordu. , chrysin için anti-inflamatuar ve anti-oksidasyon etkileri. Daha ileri araştırmalar yeni kanser tedavilerinin gelişmesine yol açabilir. 2001 yılında "İngiliz Farmakoloji Dergisi" T. Walle tarafından yapılan bir araştırmaya göre, chrysin oral yoldan alındığında iyi bir şekilde emilmemektedir ve biyoyararlanımı metabolize edildiğinden dolayı çok düşüktür. Sözlü olarak alınan krizinlerin çoğu dışkıda atılır.
Potansiyel
Yukarıda belirtilen faydalı çalışmalar, krizin belirli sağlık koşullarına yardımcı olmak için muhtemel etkinliğini gösteren insan denemelerini içermiyordu. Oral pozitif takviye etkili olmadığından, bu pozitif sonuçlar insanlar için faydalara dönüştürülecekse, chrysinin biyoyararlanımını arttırmanın bir yolunu bulmak önemlidir.
Uyarı
1986 yılında bitki flavenoidleri ve tiroid fonksiyonu üzerine bir çalışma "Klinik ve Biyolojik Araştırmalarda İlerleme" de ortaya çıkan J. Koerhle tarafından yapılan araştırmada, chrysinin tiroid fonksiyonunu engelleyebildiği bulundu. Chrysin, tiroid hormon metabolizmasında rol alan deiodinaz adlı bir enzimi inhibe eder. Rahatsız edici bir tiroid, Mayo Clinic'e göre artan kilo alımı, kalp hastalığı, eklem ağrısı ve kısırlığa neden olabilir.
, , ] ]