Bebekte kilo kaybı, ciddi bir altta yatan hastalığın belirtisi olabilir ve kontrol edilmezse gelişimsel sorunlara yol açabilir. Kellymom'a göre normal bebekler, ilk ayları boyunca kilo almalı ve erken haftalarda iki hafta kadar kilo almalılardı. 1 aylıkken yenidoğan kilo kaybı, hastanede yatış veya doktor tavsiyesi altında evde tedavi yoluyla acil tedavi gerektirir.
Açıklama
1 aylıkken bir bebekte görülen kilo kaybı genellikle başarısızlık olarak tanımlanır. gelişmek. Bu tanım, sağlıklı gelişimi sürdürmek için yeterli olmayan yavaş kilo alımı olan bebeklere de verilebilir. Yaşamın ilk haftasında herhangi bir kilo kaybı 1 aylıkken yapılmalı ve bebek bu noktada normal olarak büyümelidir. 1 aylıkken gelişmemek, en kısa sürede ele alınması gereken temel bir sorunun varlığını gösterir.
Normal Ağırlık Değişiklikleri
Normal, sağlıklı bir bebek ilk ayının döneminde kilo almalıdır. Yaşamın ilk haftasında kilo kaybı olmasına rağmen çoğu bebek için normaldir. Bazı bebekler, yaşamlarının ilk 7 günü boyunca doğum ağırlığının yüzde 10'unu kaybederler, ancak yüzde 5 ila 7 kilo kaybı daha yaygındır. İlk haftadan sonra kilo alımının derecesi bebeğe bağlıdır, ancak genel olarak bir çocuk doktoru büyük atlamalar veya düşmeler olmadan sürekli olarak kilo artışı görmeyi sever. Bazen hastaneler tarafından kullanılan bir kılavuz, bebeğin 1/4 oz kazanması gerektiğidir. MedlinePlus'a göre her kilo ağırlığında her gün kiloları ağırlıyor.
Endişeler
Kilo almak yerine kilo veren bebekler ciddi fiziksel ve zihinsel gelişimsel gecikmeler için risk altındadır. Merck El Kitaplarına göre, bebeklik döneminde erken yaşta yetişemeyen çocukların yaklaşık yüzde 50'si, sözel becerilerin kazanılmasında gecikmeye neden olan ve daha sonra yaşamda sosyal ve duygusal sorunlara neden olabilecek kalıcı zihinsel hasara neden olur.>
Yetersiz miktarda veya bebek maması yerine inek sütü veya anne sütü gibi yiyeceklerin yetersiz beslenmesi, 1 aylık bir bebekte kilo kaybının yaygın bir nedenidir. Kilo kaybı ayrıca emzirilen bir bebekteki hemşirelik problemlerinden de kaynaklanabilir; örneğin, bir beslenme sırasında bebeğin yeterli miktarda süt almamasına neden olan yanlış bir mandal veya anne sütünde düşük bir su kaynağı. Bazen gelişmemek, beslenmeyi veya besin emilimini etkileyen fiziksel bir sorun nedeniyle ortaya çıkar. Örnekler yarık damak, gastroözofageal reflü veya intestinal malabsorpsiyondur. Enfeksiyon ayrıca bebeğin sindirimi zorlaştırmasına ya da ishal veya kusmayla besin ve sıvı kaybına neden olabilir.
Tedavi
1 aylık bir bebekte ağır kilo kaybı vakalarında, hastanede yatış olabilir. gerekli. Doktorlar, altta yatan nedeni belirleyip bu sorunu tedavi etmeye çalışırken, damardan beslenmeye ve sıvılara ihtiyaç duyabilir. Yaşamın ilk ayı boyunca yavaş yavaş az miktarda kilo vermiş bebekler için bebeğin çocuk doktoru, kilo alımını artırmak için ev yöntemleri önerebilir. Sık sık planlanan yüksek kalorili beslemeler, çoğu durumda kilo kaybını tersine çevirmeye yardımcı olabilir.