|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Ruh Sağlığı | Genel Ruhsal Hastalık
Sağlığı ve Hastalıkları

En sık görülen 10 akıl hastalığı?

1. Anksiyete bozuklukları . Anksiyete bozuklukları Amerika Birleşik Devletleri'nde nüfusun %19'unu etkileyen en yaygın akıl hastalığıdır. Anksiyete bozuklukları, kontrol edilmesi zor olan aşırı korku veya kaygı ile karakterizedir.

2. Duygudurum bozuklukları . Depresyon ve bipolar bozukluk gibi duygudurum bozuklukları, Amerika Birleşik Devletleri'nde nüfusun %9,5'ini etkileyen ikinci en yaygın akıl hastalığıdır. Duygudurum bozuklukları, üzgün veya moralsiz hissetmek veya coşkulu veya manik hissetmek gibi ruh halindeki değişikliklerle karakterize edilir.

3. Madde kullanım bozuklukları . Alkol kullanımı ve uyuşturucu bağımlılığı gibi madde kullanım bozuklukları, Amerika Birleşik Devletleri'nde nüfusun %8'ini etkileyen en yaygın üçüncü akıl hastalığıdır. Madde kullanım bozuklukları, olumsuz sonuçlara rağmen kompulsif uyuşturucu veya alkol kullanımıyla karakterize edilir.

4. Şizofreni . Şizofreni, nüfusun %1'ini etkileyen ciddi bir akıl hastalığıdır. Şizofreni, kişinin net düşünme ve hareket etme yeteneğini etkileyebilecek halüsinasyonlar ve sanrılarla karakterizedir.

5. Kişilik bozuklukları . Kişilik bozuklukları, kişinin düşünme, hissetme ve davranış şeklini etkileyen bir grup zihinsel hastalıktır. Kişilik bozukluklarının tedavisi zor olabilir ve kişinin ilişkilerde, işyerinde ve okulda işlev görme yeteneğini etkileyebilir.

6. Yeme bozuklukları . Yeme bozuklukları, kişinin yeme biçimini ve yiyecek hakkındaki düşüncesini etkileyen bir grup zihinsel hastalıktır. Yeme bozuklukları tehlikeli olabilir ve yetersiz beslenme ve açlık gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

7. Travma sonrası stres bozukluğu (PTSD) . TSSB, kişinin doğal afet, araba kazası veya cinsel saldırı gibi travmatik bir olay yaşadıktan sonra gelişebilen zihinsel bir hastalıktır. TSSB, geçmişe dönüşler, kabuslar, kaçınma ve aşırı tetikte olma ile karakterizedir.

8. Obsesif kompulsif bozukluk (OKB) . OKB, müdahaleci düşünceler ve kompulsif davranışlarla karakterize edilen bir akıl hastalığıdır. Davetsiz düşünceler, kaygı veya sıkıntıya neden olabilecek istenmeyen düşüncelerdir. Kompulsif davranışlar, kişinin kaygıyı gidermek için gerçekleştirme ihtiyacı duyduğu tekrarlayıcı davranışlardır.

9. Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) . DEHB, dikkat etmede zorluk, dürtüsellik ve hiperaktivite ile karakterize edilen nörogelişimsel bir bozukluktur. DEHB kişinin öğrenme, çalışma ve başkalarıyla geçinme yeteneğini etkileyebilir.

10. Otizm spektrum bozukluğu (ASD) . OSB, sosyal etkileşimi ve iletişimi etkileyen nörogelişimsel bir hastalıktır. ASD, sosyal etkileşimlerdeki zorluklar, tekrarlayan davranışlar ve sınırlı ilgi alanları ile karakterizedir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır