1. İntihar veya Cinayet Düşüncesi:Asker kendisine veya başkalarına zarar verme düşüncelerini veya niyetlerini ifade eder.
2. Psikoz veya Sanrılar:Asker, halüsinasyonlar, paranoya veya sanrılar gibi davranış veya düşünce kalıplarında belirgin değişiklikler gösterir.
3. Dengesizlik veya Aşırı Duygusal Sıkıntı:Asker, panik atak veya şiddetli kaygı gibi, işlevlerini yerine getirme veya duygularını düzenleme yeteneğini önemli ölçüde bozan aşırı duygusal sıkıntı yaşar.
4. Saldırgan veya Şiddet İçeren Davranış:Asker, karakterine aykırı veya kendisi veya başkaları için risk oluşturan saldırgan veya şiddet içeren davranışlar sergiler.
5. Emniyetsiz Davranışla Sonuçlanan Madde Kullanımı veya Sarhoşluk:Askerin madde kullanımı veya sarhoşluğu riskli davranışlara yol açmakta veya sağlık ve güvenliklerine yönelik tehdit oluşturmaktadır.
6. Akut Travmatik Tepki:Asker, daha fazla sıkıntı veya sakatlığın önlenmesi için acil müdahale gerektiren travmatik bir olay veya duruma karşı aşırı bir tepki gösterir.
7. Kendine Zarar Verme veya İntihar Girişimi:Kendine zarar verme veya intihar girişiminde bulunduğuna dair kanıt vardır veya asker, devam eden kendine zarar verme davranışlarını açıklar.
8. Yeme İçmeyi Reddetme:Bir askerin ısrarla yemeyi veya içmeyi reddetmesi ve yetersiz beslenmesi durumunda.
9. İşleyişte Bozulma:Askerin günlük aktivitelerini yerine getirme veya görevlerini yerine getirme yeteneğinde hızlı azalma.
10. Şiddetli ve Kalıcı Oryantasyon Bozukluğu:Asker, uzun bir süre süren kafa karışıklığı veya yönelim bozukluğu sergiliyor ve muhakeme ve karar verme sürecini önemli ölçüde etkiliyor.