* Lenfödem :Sıvının vücuttan atılmasına yardımcı olan lenf sisteminin hasar görmesi veya tıkanması sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Lenfödem kollarda, bacaklarda ve cinsel organlarda şişmeye neden olabilir.
* Varisli damarlar :Bacaklarda oluşabilecek şişmiş, bükülmüş damarlardır. Varisli damarlar ağrıya, şişmeye ve ağrıya neden olabilir.
* Derin ven trombozu (DVT) :Bu, genellikle bacakta olmak üzere derin bir toplardamarda kan pıhtısı oluştuğunda ortaya çıkan bir durumdur. DVT etkilenen bacakta şişme, ağrı ve hassasiyete neden olabilir.
* Selülit :Bu, derinin ve alttaki dokuların bakteriyel bir enfeksiyonudur. Selülit etkilenen bölgede şişlik, kızarıklık ve ağrıya neden olabilir.
* Gut :Bu, eklemlerde ürik asit kristalleri oluştuğunda ortaya çıkan bir durumdur. Gut, genellikle ayak başparmağı olan etkilenen eklemde ani, şiddetli ağrıya, şişmeye ve kızarıklığa neden olabilir.
* Romatoid artrit :Bu, eklemlerde iltihaplanmaya neden olan kronik bir otoimmün hastalıktır. Romatoid artrit, ayaklar da dahil olmak üzere eklemlerde şişme, ağrı ve sertliğe neden olabilir.
* Osteoartrit :Bu, eklemlerdeki kemikleri yastıklayan kıkırdak yıprandığında ortaya çıkan dejeneratif bir eklem hastalığıdır. Osteoartrit, ayaklar da dahil olmak üzere eklemlerde şişme, ağrı ve sertliğe neden olabilir.
* Ayak yaralanması :Ayağın kırılması, burkulması veya morarması gibi bir yaralanma şişmeye neden olabilir.
* Hamilelik :Ayak ve ayak bileklerinde şişlikler hamilelik sırasında, özellikle de üçüncü trimesterde sık görülür.
Sol ayağınızda şişlik yaşıyorsanız nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi almak için bir doktora görünmeniz önemlidir.