1. Gövde Esnekliği :Çocukların vücutları yetişkinlere göre daha esnek olduğundan gövdeleri darbe sırasında harekete daha duyarlı hale gelir. Bu esneklik, kucak kemeri vücudun alt kısmını tutarken çocuğun üst gövdesinin hızla ileri doğru hareket etmesine neden olabilir ve bu da karnına aşırı kuvvet uygulanmasına neden olabilir.
2. Yumuşak Dokular :Karın bölgesi karaciğer, böbrek, dalak, bağırsak gibi organlar dahil olmak üzere birçok yumuşak dokuyu içerir. Bu organlar kemik yapıları tarafından iyi korunmaz ve ani darbeler veya baskılardan kaynaklanan hasarlara karşı daha savunmasızdır.
3. Emniyet Kemeri Tasarımı :Kucak kemerleri vücudun alt kısmını dizginlemek için tasarlanmıştır ancak karın veya iç organlara doğrudan koruma sağlamaz. Bir çarpışma sırasında kucak kemeri karın bölgesine baskı uygulayarak iç yaralanmalara veya morluklara neden olabilir.
4. Yükseklik ve Konumlandırma :Çocuklar genellikle yetişkinlere kıyasla arka koltukta daha alçakta otururlar, bu da onları arkadan çarpışmada çarpma noktasına daha yakın hale getirir. Bu, karın ve iç organ yaralanmaları riskinin artmasına neden olabilir.
5. Sınırsız Üst Gövde :Omuz kemerleri veya çocuk koruma sistemleri gibi uygun üst vücut korumaları olmadığında çocukların gövdeleri bir çarpışma sırasında serbestçe hareket edebilir. Bu, karın ile çevredeki yapılar arasında kuvvetli temasa yol açarak yaralanmalara neden olabilir.
Bir kaza durumunda karın ve iç organ yaralanması riskini en aza indirmek için çocukların araçlarda yaşa uygun çocuk koruma sistemleri veya emniyet kemerleri kullanılarak uygun şekilde emniyete alınmasını sağlamak çok önemlidir. Çocuk emniyet sistemleriyle ilgili herhangi bir endişeniz veya sorunuz varsa her zaman önerilen güvenlik kurallarına uyun ve bir çocuk doktoruna veya çocuk oto koltuğu güvenlik uzmanına danışın.