- Çok etkili değil :Geri çekilme yöntemi diğer doğum kontrol yöntemleri kadar etkili değildir. Geri çekilme yönteminin ortalama başarısızlık oranı %22'dir, bu da geri çekme yöntemini kullanan 100 kadından 22'sinin bir yıl içinde hamile kalacağı anlamına gelir.
- Doğru kullanımı zor :Geri çekilme yöntemi yüksek düzeyde öz kontrol ve disiplin gerektirir ve her seferinde doğru şekilde kullanılması zor olabilir. Eğer erkek zamanında geri çekilmezse veya yeterince uzaklaşmazsa kadın hamile kalabilir.
- Acı ve rahatsızlığa neden olabilir :Geri çekilme, özellikle erkeğin zamanında geri çekilmemesi durumunda kadında ağrı ve rahatsızlığa neden olabilir. Bu, her iki partner için de cinsel zevkin azalmasına yol açabilir.
- Her zaman kullanılamaz :Geri çekilme yöntemi bir çiftin her cinsel ilişkisinde kullanılamaz. Eğer kadın ilişki sırasında doğurgansa, erkek hamileliği önlemek için zamanında geri çekilemeyebilir.
- Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara karşı koruma sağlamaz :Geri çekilme yöntemi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara (CYBE) karşı koruma sağlamaz. Eğer partnerlerden birinde CYBE varsa, erkek geri çekilse bile diğer partner korunmasız seks yoluyla bu hastalığa yakalanabilir.