Aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle timektomi önerilebilir:
* Myastenia gravis:Bu, kas güçsüzlüğüne ve yorgunluğa neden olan kronik bir otoimmün hastalıktır. Kaslardaki asetilkolin reseptörlerine saldıran antikorların neden olduğu düşünülmektedir. Timus bezinin bu antikorların üretiminde rol oynadığı düşünülmektedir.
* Timoma:Timus bezinin bir tümörüdür. Timomalar iyi huylu (kanserli olmayan) veya kötü huylu (kanserli) olabilir.
* Timik hiperplazi:Bu, timus bezinin genişlediği bir durumdur. Timik hiperplaziye otoimmün bozukluklar, enfeksiyon ve ilaçlar dahil olmak üzere çeşitli faktörler neden olabilir.
Timektomi tipik olarak boyun veya göğüste küçük bir kesi yoluyla gerçekleştirilir. Cerrah, çevredeki yapıları korumaya dikkat ederek timus bezini dikkatli bir şekilde çıkaracaktır. Bazı durumlarda robotik cerrahi gibi minimal invazif bir teknik kullanılarak timektomi yapılabilir.
Timektomiden sonra iyileşme genellikle birkaç hafta sürer. Bu süre zarfında göğüs bölgesinde bir miktar ağrı, şişlik ve morluk oluşabilir. Ayrıca kendinizi yorgun ve zayıf hissedebilirsiniz. İyileşmeniz sırasında doktorunuzun talimatlarına uymanız ve sakin olmanız önemlidir.
Timektomi sonrası uzun vadeli görünüm genellikle iyidir. Timektomi geçiren çoğu insanın semptomlarında önemli bir iyileşme görülür.