1. Bulantı ve Kusma: Grip olan bazı bireylerde semptom olarak bulantı ve kusma görülebilir. Bu semptomlara genellikle vücudun, gastrointestinal sistemi tahriş edebilen grip virüsüne ve onun toksinlerine verdiği tepki neden olur.
2. İshal: İshal aynı zamanda gribin bir belirtisi olarak da ortaya çıkabilir, ancak genellikle bulantı ve kusmadan daha az görülür. Virüs bağırsaklardaki hücreleri etkileyerek iltihaplanmaya ve sıvı ve elektrolit emiliminin değişmesine neden olarak gevşek dışkılara neden olabilir.
3. İştah Kaybı: Grip olan birçok insanda iştah kaybı veya yemek yeme isteğinde azalma görülür. Bu genellikle vücudun hastalığa genel tepkisinin ve vücudun enfeksiyonla savaşmak için enerji tasarrufu sağlamasının bir sonucudur.
4. Dehidrasyon: Bulantı, kusma ve ishalin birleşimi önemli miktarda sıvı kaybına ve dehidrasyona neden olabilir. Bu, sindirim sistemini daha da etkileyebilir ve kabızlık gibi semptomlara neden olabilir veya mevcut sindirim sorunlarını kötüleştirebilir.
5. Kas Ağrıları ve Ağrıları: Grip, karın ve sindirim sistemi de dahil olmak üzere vücudun her yerinde kas ağrılarına ve sancılarına neden olabilir. Bu ağrılar ve sızılar aynı zamanda sindirimi ve rahatsızlığı da etkileyebilir.
6. İlaçlarla Etkileşimler: Reçetesiz satılan ağrı kesiciler gibi grip semptomlarını tedavi etmek için kullanılan bazı ilaçların mide bulantısı, ishal veya mide rahatsızlığı gibi sindirim sistemini etkileyen yan etkileri olabilir.
Griple ilgili bu sindirim semptomlarının genellikle geçici olduğunu ve vücut hastalıktan kurtuldukça düzeldiğini unutmamak önemlidir. Bununla birlikte, sindirim semptomları şiddetli veya kalıcı ise, değerlendirme ve uygun tedavi için bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir. Susuz kalmamak ve dengeli bir beslenmeyi sürdürmek, grip sırasında vücudun iyileşmesini destekleyebilir.