1. Mide :Konserve ton balığı tükettiğinizde mideye girer ve burada hidroklorik asit içeren mide suları ve pepsin gibi enzimlerle karşılaşır. Asidik ortam, ton balığındaki proteinin daha küçük peptitlere parçalanmasına yardımcı olur. Bu işlem yaklaşık 2 saat sürebilmektedir.
2. İnce Bağırsak :Kısmen sindirilen ton balığı mideyi terk ettikten sonra ince bağırsağa girer. Burada pankreas, sırasıyla karbonhidratları, yağları ve proteinleri daha da parçalayan amilaz, lipaz ve proteaz gibi enzimleri salgılar. Karaciğer tarafından salgılanan safra, yağların emülsifiye edilmesine ve sindirimine yardımcı olur. İnce bağırsak, sindirilmiş ton balığındaki besinlerin çoğunu emer.
3. Kalın Bağırsak :Sindirilmeyen her türlü madde kalın bağırsağa geçer. Yararlı bağırsak bakterileri kalan karbonhidratların fermente edilmesine, gazların ve atık ürünlerin üretilmesine yardımcı olur. Atıktan su emilir ve geri kalan malzeme dışkıya dönüşür ve sonunda bağırsak hareketleri yoluyla elimine edilir.
Sağlanan sindirim süresinin bir tahmin olduğunu ve kişiden kişiye değişebileceğini belirtmekte fayda var. Stres, bazı ilaçlar ve altta yatan tıbbi durumlar gibi faktörler de sindirim hızını etkileyebilir. Endişeleriniz varsa veya uzun süreli sindirim sorunları yaşıyorsanız, bir sağlık uzmanına danışmak her zaman en iyisidir.