Bağışıklık sistemi işlev bozukluğu: Crohn hastalığı bir otoimmün hastalıktır; bu, vücudun bağışıklık sisteminin yanlışlıkla kendi sağlıklı dokularına saldırması anlamına gelir. Bazı durumlarda, bu bağışıklık sistemi işlev bozukluğu eklemleri de etkileyerek artrite yol açabilir.
İnflamasyon: Enflamasyon, Crohn hastalığının önemli bir özelliğidir ve artritin gelişiminde rol oynadığı düşünülmektedir. Sindirim sistemi iltihaplandığında, iltihap proteinlerini ve sitokinleri kan dolaşımına salabilir. Bu proteinler ve sitokinler eklemlere gidebilir ve orada iltihaba neden olarak artrite yol açabilir.
Genetik faktörler: Bazı kişilerin ailelerinde bu rahatsızlıklarla ilgili geçmişi varsa Crohn hastalığı ve artrite yakalanma olasılığı daha yüksektir. Bu, Crohn hastalığı olan kişilerde artrit gelişiminde genetik bir bileşenin olabileceğini düşündürmektedir.
Crohn hastalığı olan kişilerde gelişen artritin türü farklılık gösterebilir. En sık görülen tip, kol ve bacaklardaki eklemleri etkileyen periferik artrittir. Ortaya çıkabilecek diğer artrit türleri arasında omurgadaki eklemleri etkileyen eksenel artrit ve sindirim sistemine yakın eklemleri etkileyen enteropatik artrit yer alır.
Crohn hastalığı olan kişilerde artrit tedavisi tipik olarak ilaçların ve yaşam tarzı değişikliklerinin bir kombinasyonunu içerir. İlaçlar arasında steroid olmayan antiinflamatuar ilaçlar (NSAID'ler), kortikosteroidler ve hastalık değiştirici antiromatizmal ilaçlar (DMARD'ler) bulunabilir. Yaşam tarzı değişiklikleri egzersiz, kilo kaybı ve sigarayı bırakmayı içerebilir.