Gövde :Omurun gövdesi ana ağırlık taşıyan kısımdır. Genellikle omurun en büyük kısmıdır ve altındaki ve üstündeki komşu omurların gövdeleri ile eklemleşir. Omurganın gövdesi, yüzeyinde ince bir kortikal kemik tabakası bulunan süngerimsi kemikten yapılmıştır. Süngerimsi kemik, kan hücreleri üreten kırmızı kemik iliği ile doludur.
Sinir Kemeri :Nöral ark, omur gövdesinin arkasına doğru uzanan kemikli bir halkadır. Omuriliği çevreler ve korur. Nöral ark iki pedikül ve iki laminadan oluşur. Pediküller, omur gövdesini sinir kemerine bağlayan iki kalın kemik sütundur. Laminalar, sinir kemerinin çatısını oluşturan iki geniş, yassı kemiktir.
Omurilik :Omurilik, vertebral kanal boyunca uzanan uzun, silindirik bir sinir dokusu demetidir. Omurilik, beyin ile vücudun geri kalanı arasındaki mesajların iletilmesinden sorumludur.
Omurgalararası Diskler :Omurlararası diskler, omur gövdelerini ayıran fibrokartilajinöz yastıklardır. Amortisör görevi görürler ve vücut ağırlığının omurga boyunca eşit şekilde dağıtılmasına yardımcı olurlar.
Faset Eklemler :Faset eklemler, komşu omurların eklem süreçlerini birbirine bağlayan sinovyal eklemlerdir. Omurgalar arasında sınırlı miktarda harekete izin verirler.
Bağlar :Ligamentler, omurları birbirine bağlayan ve omurganın stabilize edilmesine yardımcı olan sert bağ dokusu bantlarıdır.
Vertebral Foramenler :Vertebral foramenler omuriliğin geçtiği omurlardaki açıklıklardır.